Начальнику поліції Херсонщини закидають співпрацю із замовниками вбивства Гандзюк

22.02.2019
Начальнику поліції Херсонщини закидають співпрацю із замовниками вбивства Гандзюк

Артур Меріков.

Чи може генерал поліції особисто попередити кримінального авторитета, що йому потрібно «залягти на дно», бажано за кордоном, щоб уникнути затримання у резонансній справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк?
 
 
Звісно, що може. Адже влада на місцях міцно «зрослася» з криміналом. І факти є. 
 
 
Першим про це днями повідомив активіст Роман Синіцин.
 
 
Щоправда, прізвища генерала не назвав, мовляв, з мене віскі тому, хто вгадає прізвище покидька з лампасами.
 
«Як ви думаєте, хто попередив кримінального авторитета Левіна (Москала), що йому треба терміново валити з країни? Левін був правою рукою Мангера по різних делікатних справах. Зараз у Домінікані відсиджується», — написав пан Сініцин.
 
І додав, що «вся справа Каті — це справа про те, до чого ми докотились на 28-му році незалежності». Бо, на його думку, провадження про вбивство активістки засвідчує, що «немає грані між бандитами, мусорами, есбеушниками, чиновниками».
 
Згодом в ініціативній групі «Хто замовив Катю Гандзюк?» у «Фейсбуцi» повідомили, що до її вбивства причетний керівник Нацполіції Херсонської області Артур Меріков.
 
Він отримав спеціальне звання «генерала поліції третього рангу» відносно недавно — у жовтні 2018 року. У цей самий час iще жива Гандзюк перебувала в Київському опіковому центрі.
 
«Саме Меріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, вбивцю-рецидивіста Москала-старшого», — зазначили соратники вбитої Гандзюк. І додали, що про це їм стало відомо з декількох джерел.
 
Коли цей номер «УМ» готувався до друку, було відомо, що керівництво Нацполіції планувало відсторонити Артура Мерікова з посади начальника. Його місце з приставкою «в.о.» мав посісти його нинішній заступник Микола Цап.
 
Утім активістів цікавить не відсторонення генерала. «Чи буде Меріков затриманий і чи побачимо ми його на лаві підсудних за покривання особливо тяжкого злочину?» — запитують вони у влади. 
«Безпосередній підлеглий Мерікова, Сергій Курділов, є кумом керівника групи виконавців Торбіна (Опера). Він організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом», — стверджують в ініціативі.
 
Зауважимо, що, за даними активістів, саме Левін безпосередньо організовував убивсто Катерини Гандзюк на замовлення Владислава Мангера, Євгена Рищука та Андрія Гордєєва.
 
Тоді як брат Артура Мерікова — Вадим — колишній депутат Верховної Ради, входив до фракції «Народний фронт», колишній «губернатор» Миколаївської області.
 
Як повідомляла «УМ», тиждень тому — 11 лютого — голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
 
Уже 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 2,5 млн. грн. Сплативши заставу, голова облради вже 18 лютого вийшов на роботу!