Чехія визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом

22:33, 06.04.2022
Чехія визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом

Рішення палати депутатів ще має затвердити верхня палата депутатів – чеський Сенат. (facebook.com/HolodomorMuseum)

Чехія стала вісімнадцятою країною, яка офіційно визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українців.

 

Як інформує Україна молода, про чергову перемогу на дипломатичному фронті повідомив у фейсбуці Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці Евген Перебийніс.

 

«Палата депутатів чеського парламенту щойно одноголосно визнала Голодомор в Україні в 1932-33 рр. актом геноциду Українського народу», - йдеться в дописі посла. 

 

«Деталі згодом», - додав він.

 

Рішення палати депутатів ще має затвердити верхня палата депутатів – Сенат.

 

Спікер нижньої палати депутатів Маркета Пекарова-Адамова зазначила, що схваленням резолюції нижня палата повертає ще один історичний борг.
 
«Особливо з огляду на продовження жорстокої російської агресії в Україні, яка супроводжується інтенсивною дезінформацією та намаганнями спотворити історію, важливо нагадати про справжню злочинну природу голоду початку 1930-х років», – сказала вона в пресі.
 

Нагадаємо, що на сьогодні визнали Голодомор геноцидом українського народу Естонія, Австралія, Канада, Угорщина, Ватикан, Литва, Грузія, Польща, Перу, Парагвай, Еквадор, Колумбія, Мексика, Латвія, Португалія, США, Чехія та Україна.

 

В часи, коли Україна переживає новий геноцид, розуміння її історії на міжнародному рівні є надзвичайно важливим. Адже незасуджені свого часу світовою спільнотою злочини комуністичного режиму спровокували нові злодіяння.

 

Відтак сьогоднішня путінська Росія є яскравою ілюстрацією того факту, що непокаране зло має здатність повторюватися.