«Артемсіль»: в Ірпені відкривають унікальний мурал

12:26, 30.04.2023
«Артемсіль»: в Ірпені відкривають унікальний мурал

В Ірпені відкриють новий мурал під назвою «Ірпінь та Бахмут — міста відважних людей». (Фото: Телеграм Верховної Ради)

В Ірпені на вулиці Шевченка, 4Г, 30 квітня, о 13:00, відкриють новий мурал під назвою «Ірпінь та Бахмут — міста відважних людей»: мурал – присвячений незламному Бахмуту.

 

Про це повідомляє газета Україна молода.

 

Стінопис створили за ініціативою української рок-музикантки та композиторки Даші Суворової, яка родом Бахмуту. Співачка ділиться, що звикла усі своє переживання передавати через пісні. Утім за понад рік війни не мала сил і бажання написати жодного слова.

 

«Але музика і картини лікують у всі часи, так казала моя бабуся. Свій перший мурал я присвячу своєму рідному місту Бахмут.І залишу його на ірпінський стіні. І це символічно. Адже місто Ірпінь — як і моє місто майже зруйновано. Ірпінь та Бахмут міста відважних людей», — пише у своєму інстаграм Даша Суворова.

 

Роботу з бахмутською сіллю виконує український художник Іван Шульгін.

 

Мер Ірпеня Олександр Маркушин підкреслює, мурал має стати відображенням загальної ідеї «Ірпінь та Бахмут — міста відважних людей» — стіною сили, де кожна людина зможе прийти та поділитися своїм болем, знайти втіху та віддати шану.

 

Під час відкриття мурала  заспіває Даша Суворова.

 

Як повідомляла УМ, в центрі Києва на одній з адміністративних будівель з’явився мурал, присвячений пам’яті Героя України Олександра Мацієвського, який створив французький художник Крістіан Ґуемі. Також патріотичний стінопис зʼявився й на фасаді київського кінотеатру Екран.