Red Bull перепрошує у киян за дрифт на Софійській площі

08:07, 11.08.2021
Red Bull перепрошує у киян за дрифт на Софійській площі

Триває прибирання слідів від дрифту на бруківці Софійської площі. (Фото КМДА)

Компанія Red Bull UA нарешті відреагувала на скандальні зйомки екстремальної реклами свого енергетичного напою  і просить вибачення у киян та столичної влади за  зіпсовану бруківку на Софійській площі в історичному центрі столиці.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідну заяву компанія розіслала українським ЗМІ.

 

"Red Bull Україна просить вибачення у мешканців Києва та міської влади за відеозйомку, що відбувалася на Софійській площі. На жаль, сталося так, що ми не дотримались усіх необхідних процедур. Це було недоглядом з нашого боку і ми глибоко про це шкодуємо. Ми від початку керувалися правилом залишити місце проведення заходу прибраним і у тому ж стані, який був до початку проведення", – йдеться в заяві.

 

Зазначається, що наразі за розпорядженням компанії триває прибирання слідів від дрифту на бруківці.

 

"Ми зробимо все можливе, щоб відновити теплі відносини з містом, які ми підтримували протягом багатьох років", – додали у пресслужбі Red Bull UA.

 

Водночас генеральна директорка національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська заявляє, що прибирати сліди гуми з Софійської площі дуже складно, знадобиться щонайменше три дні для очищення.

 

Вона нагадала, що Софійська площа входить до буферної зони Києво-Печерської лаври та національного заповідника "Софія Київська", тому проведення там таких зйомок – це порушення.

 

«Зараз на площі працюють і комунальники, і клінінгові компанії, але дуже тяжко це відмивається. У цивілізованому світі таких запитів (на дрифт в історичному місці – Ред.) до місцевих адміністрацій не поступало б. Люди мали б розуміти, на якій площі вони претендують на таке «дозвілля». Ця площа бачила Володимира Хрестителя з дружиною Анною Порфірородною, Ярослава Мудрого та його дочок, які стали королевами трьох європейських країн, Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, Івана Мазепу. Проводити те, що сьогодні відбулося, – це треба бути взагалі безшабашними, без елементарної культури. Це місце святе, це місце, де зародилася наша держава», – зазначила пані Куковальська.

 

Вона додала, що у Києві багато місць, де можна було б провести такий захід без будь-яких перешкод.

 

А тим часом прокуратура Києва у ході розслідування справи вилучила автомобілі, які брали участь в екстремальних рекламних зйомках на Софійській площі.

 

 

Цікаво, що реперка Альона Савраненко (Alyona Alyona), яка була пасажиром автівок під час скандального дрифту на Софійській площі, заявила, що її команді сказали про те, що відеоролик знімають до Дня Незалежності України, а її задача була просто кататися.

 

«Мене усі запитують, що це було, і зараз я трошки поясню. По-перше, це не була зйомка реклами чи зйомка мого кліпа тощо. В Україну прилетів гонщик Конор Шанахан, який входить в топ-10 дрифтерів світу і Red Bull хотів зняти разом із ним відео, як нам сказали, до Дня Незалежності й вирішили підключити декілька лідерів думок.

 

Одним із цих лідерів була я і моя роль полягала у тому, щоб просто покататися на дрифт-машині, як мені сказали. Мене запевнили, що усі дозволи у них є, адміністрація надала, і після цього приїдуть клінінгові машини, які все це почистять», - каже нині Alyona Alyona, яка знищила усі відео зі зйомок на своїй сторінці в Інстаграм одразу після того, як почався суспільний резонанс.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше КМДА відреагувала на нахабство невідомих, які без дозволу дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони на Софійській площі та знімали це все на відео.

 

Згодом з’ясувалось, що організувала зйомки за участі відомих спортсменів та реперки Alyona Alyona компанія Red Bull. Наразі там не коментують ситуацію, а реперка видалила світлини і відео зі своєї сторінки у Інстаграм.