У Києво-Печерській Лаврі планують реконструкцію печер

10:00, 10.05.2023
У Києво-Печерській Лаврі планують реконструкцію печер

Перш ніж відновити чернече життя в Києво-Печерській Лаврі - у печерах проведуть реконструкцію. (Фото з відкритих джерел)

Мінкульт завершує роботу комісії, яка перевіряє майно Києво-Печерської Лаври, але цього не достатньо для того, щоб там відновилося монаше життя тих, хто відмовився від УПЦ.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова Державної служби етнополітики і свободи совісті Віктор Єленський, передає видання Big Kyiv.

 

Чиновник розповів, що на печери, де зберігаються мощі послушників, чекає реконструкція.

 

«Обстежують (комісія Мінкульту) корпус за корпусом. Ми пам’ятаємо, як на лаврських храмах висіли оголошення «Тут за розкольників і уніатів не моляться».

 

 Зараз цього, слава богу, немає. Залишилось, щоб спеціалісти дообстежили, прийняли в державну власність. А потім після певної реконструкції – бо там є потреба реконструкції, наприклад, печер – буде вирішено, в який спосіб буде продовжуватися монаше життя», –сказав Єленський.

 

Він нагадав, що у Верхній лаврі щотижня відправляє богослужіння ПЦУ.

 

Нагадаємо, що Національний заповідник  “Києво-Печерська лавра” оцифрує цінний архів за грантові кошти.

 

Монахи Києво-Печерської лаври почали переходити до ПЦУ. Цьому передувало оголошення намісником Лаври архімандрита Авраамія, який наприкінці березня оголосив, що вирішив перейти до ПЦУ та закликав братію піти на такий же крок.

 

Обрати ігумена монастиря на території Києво-Печерської Лаври та зробити низку кроків, які відведуть підозри у промосковських настроях запропонував вихідцям з УПЦ МП, які відмовилися від проросійського верховенства колишній архідиякон монастиря Сашко Бакай.

 

Як повідомляла УМ, Предстоятель ПЦУ Епіфаній прийняв священиків, які доєдналися до ПЦУ.