Книга Кіпіані про Стуса вийде в аудіоверсії

13:10, 24.10.2020
Книга Кіпіані про Стуса вийде в аудіоверсії

Видавництво Vivat вже друкує новий наклад "Справи Василя Стуса"

Видавництво Vivat випустить аудіоверсію книги "Справа Василя Стуса". Озвучить її український режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв.

 

Щоб книга легше сприймалася на слух, для аудіоверсії її адаптують та дещо скоротять, повідомила працівниця Vivat у фейсбуці.

 

Водночас у видавництві наголосили, що українці можуть не хвилюватися: "найважливіше точно буде озвучено".

 

Автор книги Вахтанг Кіпіані вже прокоментував новину.

 

"Чудова ранкова новина. "Справа Василя Стуса" вийде в аудіоверсії. Стус звучатиме голосом мого чудового друга, режисера та актора Ахтем Сеітаблаєв", - заявив Кіпіані.

 

Окрім того, Vivat вже друкує новий наклад "Справи Василя Стуса". Кіпіані розповів, що надрукують ще 15 000 книг.

 

 

Як повідомляла УМ, в пам'ять про українського поета, прозаїка, правозахисника та борця за незалежність України у XX столітті Василя Стуса у соцмережі Фейсбук запущено флешмоб у країнах, в яких його вірші були перекладені іноземними мовами.

 

Дарницький районний суд Києва зобов’язав відповідачів Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука. 

 

Покупці скористалися можливістю онлайн-замовлення і за годину розкупили весь наявний тираж книги історика та журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» одразу після оголошення резолютивного рішення Дарницького райсуду Києва, який заборонив поширювати книгу.

 
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, коментуючи заборону книги Справа Василя Стуса, заявив, що українці продовжують боротися за право знати свою історію.

 

Суддя Дарницького райсуду Києва Марина Заставенко, яка ухвалила скандальне рішення за позовом Медведчука раніше працювала у суді нині окупованої Макіївки і регулярно навідувалася до ОРДЛО після 2014 року. Нагадаємо, що книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.

 

Банери на підтримку книги про Василя Стуса зняли невідомі у місті Дніпро в середу. Відтак, плакати не провисіли і доби.