Кучма вважає дебатами цінними для розуміння особистості Зеленського

17:51, 12.04.2019

Леонід Кучма вважає, що дебати відбудуться (фото з відкритих джерел)

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що під час дебатів людям буде цікавіше послухати кандидата в президенти Володимира Зеленського, щоб зрозуміти, що він за особистість.
 
Про це він сказав 12 квітня в Дніпрі, передає "Інтерфакс-Україна".
 
"Послухати Зеленського, звичайно, цікаво з цієї точки зору. Тому я думаю, що дебати відбудуться. Але люди, в першу чергу будуть слухати Володимира Зеленського. Їх усіх, як я розумію, цікавить його особистість", - сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів.
 
При цьому він зазначив, що проведення дебатів - це справа кандидатів в президенти, тому що вони приймають рішення, бути чи не бути дебатам.
 
"Для мене особисто - підкреслюю, особисто - вони не мають ніякого значення. Я знаю, що зроблено за 5 попередніх років", - сказав Кучма, додавши, що під час виборчої кампанії в першому турі "ми все бачили і все чули".
 
Зазначимо, 29 березня перед І туром виборів Леонід Кучма закликав співвітчизників прийти 31 березня на виборчі дільниці і проголосувати за зміни.
 
Нагадаємо, в середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Наступного дня Зеленський оприлюднив чергове відео, де запропонував стати ведучою дебатів Юлії Тимошенко і також дав їй 24 години, проте вона проігнорувала його пропозицію.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Пізніше Петро Порошенко закликав кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на Олімпійський стадіон 14 квітня, однак Володимир Зеленський наполягає, що дебати повинні відбутися в п'ятницю, 19 квітня.

 

У команді Петра Порошенка заявили, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Володимир Зеленський.

 

11 квітня представники Петра Порошенка й Володимира Зеленського зустрілися на стадіоні "НСК" Олімпійський, але згоди щодо дебатів не досягли.

 

Увечері того ж дня Петро Порошенко експромтом приїхав на 1+1, щоб запросити на дебати свого опонента Володимира Зеленського 14 квітня на Олімпійський і 19 квітня - на Суспільне. 

 

Проте Зеленський, який підключився до ефіру телефоном, у грубій формі відповів, що згодний на дебати лише 19 квітня і лише на стадіоні. "Крапка. До побачення", - сказав Зеленський і кинув слухавку.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Соцмережі розкритикували хамство Зеленського

 

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.