Бабусин сир
Напевно, за чотирма зразками домашнього молока, купленими на різних київських не стихійних ринках у спеціальних павільйончиках, не можна робити висновки про якість усієї такої продукції, але результати трохи насторожують. Отже, протестувавши молоко «від бабусь», спеціалісти Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» констатують: ні соди, ні аміаку, які дехто додає, щоб молоко якомога довше не скисало, а також антибіотиків та сальмонел не знайшли. Але цим питання безпечності продукту не вичерпується. У всіх чотирьох зразках знайшли кишкову паличку. Мала кількість останньої не є чимось надзвичайним. Але у поєднанні iз завищеною кiлькiстю всіх присутніх у молоці мікроорганізмів перетворює домашній продукт на такий, який перед споживанням обов’язково треба кип’ятити.