Цінителям грибних витребеньок: рецепти до посту
![Цінителям грибних витребеньок: рецепти до посту](/img/content/i117/117361.jpg)
Недільний ранок видався нарешті справжнім весняним, і ноги самі понесли на базар — і погодою насолодитися, і побачити, що нині «котирується» у торговельних рядах.
Недільний ранок видався нарешті справжнім весняним, і ноги самі понесли на базар — і погодою насолодитися, і побачити, що нині «котирується» у торговельних рядах.
Таки піст — це безмежний простір як для думок, так і для добрих справ чи цікавих творінь: думки ніби самі по собі шукають способи очищення, руки — гарних дій, а уява — майданчиків втілення своїх фантазій.
Що не кажіть, а пироги дуже прикрашають весну, особливо її початок. Вона ще досить несмілива, прохолодна, вітряна, і чашечка чаю з духмяною домашньою випічкою дуже підсилить надію на те, що от-от усе розквітне барвами і вибухне співами пташок.
Пісна випічка може бути такою смачною, що аж співати хочеться.
Почався піст, і для того, щоб нагодувати родину, треба думати, чим вдало замінити скоромні продукти. Чудовий варіант — гриби. Сушені, заморожені, мариновані, свіжі — це щоразу нові смаки, велика різноманітність нових страв.
То що, квасолька, гриби, бобові, капуста, бурячок, гарбуз, гречка, рисок і яблучка?
Про давню страву, яку готували в піст наші бабусі-прабабусі, — сливовий кисіль із чорносливу, розповіла Ірина Гудима. Ірина Гудима народилася в Тернополі.
Цьогорічний Масляний тиждень уже розпочався, а це означає, що от-от настане Великий піст, а відтак — обмеження у вживанні скоромного.