Осінні соняшники
Львів’янка Ольга Ганущак — досвідчений знавець пекарського мистецтва, майстер виробничого навчання Львiвського професiйного лiцею харчових технологій, хранителька традицій української випічки. Широкому загалу пані Ольга — як член журі — стала відома завдяки телепроекту «Великий пекарський турнір» на одному з загальнонаціональних каналів.
Не лише вогняна кухня
Угорська кухня — переважно вогняна і пекуча, перцева й гостра, але завжди пікантна. Такі смаки превалюють у всіх стравах, на які багаті щедрі столи цієї невеликої європейської країни. Перець, помідори, славнозвісна цибуля «мако», часник, квасоля — без цього неможливо уявити жодного угорського застілля.
Молодим на щастя
Осінь — пора весіль. І хоч у нинішні часи мало хто відзначає традиційне українське весілля з усіма його обрядами, один iз його елементів лишається обов’язковим дуже часто — коровай. Про те, як його випікали і продовжують випікати у знаменитій Опішні Полтавської області, дізнаємося з розповідей її мешканок.
Кефірні береги
Напевно, кожна господиня в холодильнику періодично знаходить продукт, який непомітно залежався. Скажімо, молоко, кефір чи питний йогурт. Про якість молока читаємо тут, данні аналізу ТЕСТУ. Коли раптом бачиш, що термін придатності на межі, а цих напоїв ще кілька склянок, розумієш, що за мить усього не випити.
Ось і школа…
Обізвались огірочки, баклажани і капуста…
Капелюшки з хроном
Починається активний сезон збору грибів. Частину зібраних капелюшків і ніжок господині просто заморозять, а частину замаринують. Для маслюків підійде такий рецепт — гриби, мариновані з зеленою цибулею і хроном.