Якщо з консервантами, то не домашня
Із зниженням температури повітря на вулиці частіше хочеться влаштовувати чаювання. А якщо затіваємо «щось попити тепленького», без солоденького не обійтися. Один iз варіантів ласощів до чаю — варення. Якщо не припасли домашнього, йдемо у магазин. А що треба знати, коли купуєте варення промислового виробництва?
ОФІЦІЙНО
Протягом дев’яти місяців нинішнього року в торговельних мережах України органи Держспоживінспекції перевірили близько 400 тонн м’ясопродуктів, з яких забракували та зняли з реалізації трохи більше третини — 36 відсотків.
Ананаси і кадмій
Не все те «червоне золото», що ікра
Сонце на шворочці, батарея на колесах
Якщо сир — то з молока
Твердий сир не назвеш продуктом першої необхідності, але він присмачує життя щоразу в новій композиції. Просто на хліб його покладеш — поживний бутерброд, який i з чаєм поїси, ще й на роботу візьмеш, чи дитині в школу покладеш. Якщо розплавиш у мікрохвильовці — отримаєш новий смак. Потертим притрусиш піцу; кубики сиру зроблять оригінальним будь–який овочевий салат... Тож переконувати, що твердий сир має бути справжнім, нікого не варто. Хіба що за винятком окремих виробників цього продукту та не надто чесних із покупцями продавців.
«Згущенка» часто — фальсифікат
Йдучи з дитиною з садочка, у магазині по дорозі натрапили на вафлі для торта, які здавна звикли перемащувати згущеним молоком. «Купи!» — наполягала дитина. Я не надто пручалася, бо цю смакоту можна зробити відносно швидко і за невеликі гроші. Але почала прокручувати в голові інформацію про не надто якісну продукцію, яку в магазинах пропонують у класичних жерстяних банках з написом «Згущене молоко».
Найкраща закуска — ковбаса
Від асортименту різних ковбасних виробів на полицях магазинів і ринків у людей, яким усе це розмаїття не по кишені, може запаморочитися голова. Втім навіть пенсіонери, яким за місяць доводиться жити на мізерних 800—900 гривень, хоча б на свято дозволяють собі «купити ковбаски». Тому питання, як не наразитися на абищо, купуючи «Московську» чи сервелат, актуальне практично для всіх. А відшуковуватимемо цього разу на полицях найкращий вищого сорту винятково варено–копчений сервелат.