У Києві відкрилася виставка інсталяцій одеського художника Ігоря Гусєва
Модна мобілізація
Економічна криза — сумні часи для великих підприємств і простір для маневрів малого та середнього бізнесу, різноманітних стартапів. Організатори конкурсу молодих дизайнерів одягу та аксесуарів New Fashion Zone одразу оголосили про бізнес-наміри — знайти талановитих дизайнерів, готових до роботи з виробництвом, створити нові модні марки і вивести їх на ринок. Кращої мотивації годі вигадувати.
Температура по країні — 36.6
Головне, не забути про основний пункт програми — покази дизайнерських колекцій сезону осінь-зима 2015/2016. Відкриває Тиждень традиційно Лілія Пустовіт — 18 березня о 17.00, а закриває — Ірина Каравай, 25 березня, місце проведення UFW — «Мистецький арсенал», але деякі дизайнери самостійно обрали майданчики для показів інші локації міста.
«Осінь така мила, осінь славна...»
«Чорне намисто» при білій хаті
У «Щербенко Арт Центрі» з четверга експонується проект Зінаїди Ліхачової «Чорне намисто». Він складається із двох частин — великі дерев’яні намистини чорного кольору, нанизані в разок і розкладені на піщаній поверхні, і відео нареченої в білій сукні, що одягає на себе разки чорного намиста, яке транслюється на кілька шарів марлевого екрану, від чого зображення дрижить, плавиться і розшаровується.
Страх і надія в Києві
Ох ти ж і сукня!..
Український тиждень моди, що проходив iз 9 по 13 жовтня, дав відчуття, що країна перебуває напередодні створення повноцінної fashion–індустрії. Є UFW — з традиціями, патріотизмом, професіоналізмом. Є нібито альтернативні модні Дні — проект маргінальний, проте амбіційний. Є Львівський fashion week, і в ці дні вперше пройдуть «кучні» покази в Харкові.
Осіння колекція страв
Той, хто постійно цікавиться кулінарією, помічає модні тренди в фуд–індустрії. Наприклад, прогресивні західні шефи радять готувати із сезонних продуктів. Не новина, правда? Без них знали, що користуватися плодами природи в період їх розквіту, сили, сонячної наснаги — це правильно і корисно для здоров’я, але все одно серед зими купуємо бліді тепличні помідори, у листопаді шукаємо полуницю, а в травні лущимо минулорічні горіхи.
Кулінарний глобалізм
Пізньої осені нас наздоганяє депресія, ранньої весни — авітаміноз. Для другого — саме час, я втікаю від нього з упаковкою вітамінів і ... домашньою випічкою. Усі поради зі здорового харчування включають таку: якщо хочете з’їсти десерт, випічку, солодке, приготуйте його самі вдома. По–перше, це буде із хороших продуктів і без шкідливих Е–шок, а по–друге, їстимете невеликими шматочками — ви ж не мазохістка, щоб щодня випікати в промислових масштабах. Домашня випічка — це бонус, свято, яке пахне на всю хату і славить господиню. Я інтуїтивно вибираю з тисяч рецептів прості і швидкі, бо не готова покласти на кухонні справи великий шмат свого життя.