Поласуємо полуничкою
Від кулешу і ніг не поколишу!
Лимонадна прохолода і насолода
Сонце в цеберку!
Знімаю капелюха
Небесний хліб
Незабаром Великдень, а це значить, що скоро в повітрі, на вулиці, в оселях — у містах і селах — витатиме солодкий, духмяний, запашний дух найголовнішої випічки року — паски. Напевне, не знайдеться людини, яку б не зворушував цей дух аж до найтонших струн душі: хто згадуватиме дитинство і запах бабусиних чи маминих пасочок, хто роздумуватиме про вічне у святковому круговороті, а хто — уявлятиме свої сонячні хлібинки, які готується випікати…
Коли падають небесні квіти
Таке смачне — не скажеш, що пісне
Замість семи лікарів і десяти кухарів
Як тільки організм людини виснажується після зимового браку сонця і свіжих вітамінів, природа дарує свій «контрольний» запас усього і відразу: і сонця, і вітамінів, і краси для натхнення творити. У тому числі і на кухні. З першими весняними днями пробивається і перша зелень. Більшість її не лише їстівна, а й дуже корисна і смачна. Головне — помітити її і не проігнорувати.