Єдина на всю країну: Харківська ОДА не привітала Збройні сили України зі святом

08.12.2020
Єдина на всю країну: Харківська ОДА не привітала Збройні сили України зі святом

Харківська ОДА, яку після виборів очолила Айна Тимчук, потрапила днями у гучний скандал.

 

Як з’ясувалося, вперше за роки війни чиновники облдержадміністрації не привітали Збройні сили України з їхнім професійним святом. Відвертий протокольний промах помітили журналісти редакції «Вечірній Харків», про що й написали на онлайн-сторінці видання.


Новина швидко поширилася місцевими ЗМІ, викликавши чималий резонанс.

 

Більше того, невдовзі стало відомо, що на офіційному сайті обласної управи не виставили також привітання президента і тим самим вдруге порушили офіційний протокол.

 

У результаті воїнів ЗСУ, незважаючи на вихідний день, привітали глава держави та всі обласні адміністрації, окрім Харківської.


Для регіону, що безпосередньо межує із зоною ООС, така «забудькуватість» може обернутися серйозними репутаційними втратами. Вочевидь саме тому пресслужба поспішила виправити помилку, але знову потрапила до скандалу.

 

«Згідно зi скриншотами, зробленими з офіційного сайта ОДА, — повідомив «Вечірній Харків», — о 18:57 вечора публікації із заявою Зеленського ще не було. Однак о 19:27 вона з’явилася із вказаним часом 15:16».

 

Заодно облдержадміністрації пригадали той факт, що чиновники не спромоглися влаштувати офіційний прийом волонтерам, обмежившись відеоконференцією. Як відомо, їхнє свято відзначалося днем раніше.


Коментуючи цю прикру ситуацію, деякі ЗМІ припустили, що це може бути недобрий вчинок команди попереднього керівника області, які поки що займають свої посади в ОДА. Хай там як, але є речі, які виходять за межі протокольних формальностей. Тим більше, що йдеться про вдячність людям, які щодня ризикують на війні своїм життям.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський стверджує, що за 4 місяці в Україні стало у десять разів менше похорон через війну на Донбасі.

 

Попередній президент Петро Порошенко розкритикував ставлення нинішньої влади до українського війська.  

 

Офіційний Київ має амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО вже в наступному, 2021 році.