Порошенко до Дня ЗСУ: витримали удар агресора, переживемо і мишачу вовтузню тилових пацюків

10:19, 06.12.2020
Порошенко до Дня ЗСУ: витримали удар агресора, переживемо і мишачу вовтузню тилових пацюків

Петро Порошенко вважає, що за п’ять років його президентства закладено достатній запас міцності ЗСУ.

П’ятий президент Петро Порошенко привітав досвідчених і загартованих у боях воїнів-захисників, ветеранів і тих, що лише приступають до служби із Днем Збройних сил України, який відзначається 6 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у привітанні Порошенка у неділю.

 

«Маю честь привітати вас з Днем Збройних Сил України. Ви – найкращі сини та доньки нашої держави. Ви захистили і захищаєте її від російської агресії. Саме ви є ключовим гарантом незалежності країни та свободи кожного громадянина. Природно, що Збройні Сили користуються найбільшою повагою і довірою суспільства. Як армія з народом, так і народ – з армією», - наголосив лідер партії «Європейська Солідарність».

 

При цьому, попередній Верховний Головнокомандувач розкритикував ставлення нинішньої влади до українського війська:

 

«А от влада теперішня, на жаль, не надто шанує армію. Вона – армія – для влади точно не пріоритет. І це – проблема світоглядна. Людям, які сповідують ідеологію «какая разница», не дано зрозуміти і усвідомити роль армії як основи державності.

 

Тому вони – вперше з часів Януковича – обмежують фінансування Збройних Сил. Тому вони провалили державне оборонне замовлення і згорнули низку надзвичайно важливих військових програм. Тому вони вже два роки не підвищують грошове забезпечення військовослужбовців, хоча ми це робили, бувало, що і двічі на рік».

 

Петро Порошенко підкреслив: «Однак армія, яка з честю витримала удар російського агресора, переживе і мишачу вовтузню усіх тилових пацюків. Переконаний, що Збройні Сили, які за своїм професіоналізмом наблизилися до найкращих армій світу, є достатньо сильними, щоб пройти важкий період недолугого, некомпетентного керівництва. Погодьтеся, за п’ять років закладено достатній запас міцності. Впевнений в цьому, бо є ви – українські герої, безкомпромісні до ворогів і віддані Україні».

 

 

За його словами, п’ять років на посаді Верховного Головнокомандувача – найскладніші в його роботі, але і найважливіші.

 

«Мені пощастило у цьому служінні бачити справжніх героїв, великих патріотів, бути з вами  разом на захисті Україні. Не просто дякую – вклоняюся кожному з вас!  З Днем Збройних Сил! Зі святом, дорога армійська родино! Слава Україні!», - підкреслив п’ятий президент України.

 

Як повідомляла «УМ», офіційний Київ має амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО вже в наступному, 2021 році.

 

При цьому, Україна готова збільшити національні внески в операції під проводом НАТО і направити до роботи у структурах Альянсу додатковий персонал, заявив міністр оборони Андрій Таран.