Генерал — насамперед патріот

07.10.2020
Яких iще генералів чекає Україна, щоб утвердитись навіки? Добрим прикладом може стати діяльність Героя України генерала Григорія Омельченка.
 
Його могли б наслідувати й решта вищих чинів нашої армії. Яскравим доказом цьому слугує його лист-звернення до братнього народу Білорусі та проєкт трибуналу над Зе. Він першим усвідомив час, коли мовчати злочинно.
 
Саме тепер білоруси мають прокинутись, це в наших спільних інтересах. Він доступно написав білоруську «малу історичну енциклопедію», дав пораду їм, як і куди рухатися, щоб утвердити свою державну незалежність.
 
Переконаний, що кожен білорус, який прочитав цього листа, задумається над своєю, своїх дітей і свого народу долею. Або Білорусь залишиться як придаток до сусідньої держави, або стане державою європейського штибу. Настав час, коли білоруси мають розібратися, хто для них є братом, а хто ворогом.
 
Генерал Омельченко чудово володіє фактами історії України та сусідніх країн. Коли Україна зростить таких генералів, як він, ось тоді стане процвітати і буде незалежною державою в Європі.
 
В нас і зараз достатньо генералів, можливо, навіть забагато, але більшість із них — продукт совкового виховання. Більшість із них публічно з’являється під час виборів, критикуючи «злочинну владу».
 
Саме вони допомогли прийти до керма «зеленій команді». Смешки, гриценки, чумаки (хоч не генерали, та все ж), перебуваючи свого часу на високих посадах, нічого доброго для країни не зробили. Гриценко завзято боровся проти Ющенка, бо той хотів створити українську гвардію. Чомусь він вважав, що Ющенко хоче стати диктатором. Останнього Смешко зі Жванією затягли на вечерю, де він був отруєний.
 
На щастя, в Україні вже підросла зміна, що здатна боротися за розбудову України, змести різних швондерів і шарікових як кочубеївщину. Генерали, які не знають своєї правдивої історії, які ще досі дивляться в бік північного сусіда, мають відійти від справ.
 
Перед загрозою реваншу проросійських сил ми, українці, маємо припинити самопоїдання, порозумітись і об’єднатись у боротьбі за європейську Україну, за вступ до НАТО. Українці, єднайтеся на цих виборах, здобудьте загальну українську перемогу. Слава Україні! 
 
 
Остап ДЕЙНЕГА, 
член товариства політв’язнів i репресованих