Студенти-грінченківці відкрили спільну фотовиставку просто в коридорах університету імені Бориса Грінченка

18.03.2020
Пів року другий курс журналістів у Київському університеті імені Бориса Грінченка вивчав основи фотосправи.
 
Хоч часу було і небагато, але молоді притаманно вчитися швидко. Це і довели студенти після зимової сесії, показавши свої вміння на практиці — відкрили власну фотовиставку!
 
Перший поверх столичного вишу прикрасили 40 світлин формату 30х42, вміщені у скляні рамки. Це стало підсумковим етапом вивчення творчої дисципліни. 
 
До виставки готувалися кілька місяців, збирали гідні роботи. Зробили все, як треба: віддрукували фото, підписали, розвісили та офіційно відкрили виставку, запросивши викладачів інституту та студентів.
 
А в кінці ще й отримали солодощі за зроблене діло. Тепер оглянути виставку можуть як студенти, так і гості навчального корпусу на Оболоні.
 
Автори постаралися вразити глядачів сюжетним різноманіттям. Тут і портрети, і архітектура, і натюрморти, кілька світлин із тваринками та колективні фото.
 
Серед людей на світлинах можна знайти і самих студентів, адже фотографували тих, хто був найближче. 
 
Творчому звершенню журналят сприяла їхня кафедра, яка владнала питання місця виставки та забезпечення скляними рамками.
 
А ініціатором та організатором процесу був   викладач фотожурналістики Роман Ярославович Ратушний. Майбутні фахівці під надійною опікою нарощують професійні та творчі сили.
 
Можливість сміливо проявляти свої здібності — те, чого бракує українським юнакам та юнкам. Від вільних спроб самовираження їх спиняє страх невизнання та відсутності підтримки. Навчальні заклади — саме ті стовпи-опори, які можуть допомогти реалізуватися цим талантам. 
 
 
Світлана СЕМИВОЛОС,
студентка Київського університету 
імені Бориса Грінченка