Реалії Чорноморського порту: чому пороми національного перевізника «Укрферрі» виходять у море під іноземними прапорами

Реалії Чорноморського порту: чому пороми національного перевізника «Укрферрі» виходять у море під іноземними прапорами

Завантаження порому Vilnius Seaways у порту Чорноморська, що за 30 кілометрів від Одеси, символічно нагадало літній день гігантського мурашника.

Черкащани планують зібрати 4,2 млн тонн зернових i зернобобових

Черкащани планують зібрати 4,2 млн тонн зернових i зернобобових

На Черкащині розпочалися жнива. Як розповіли «Україні молодій» у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОДА, жнивна кампанія стартувала в ті самі дні, що і торік. Наразі збирання врожаю почали п’ятнадцять районів Шевченкового краю.

Миколаївські митники нейтралізували контрабандистів соняшникової олії: вивозили на 58,5 млн гривень

Миколаївські митники нейтралізували контрабандистів соняшникової олії: вивозили на 58,5 млн гривень

Разом із працівниками податкової поліції Головного управління ДФС у Миколаївській області митники викрили фіктивне підприємство, що намагалось вивезти через митні пункти пропуску п’ять партій соняшникової олії на суму 58,5 млн гривень.

Українськіпідприємці майже на чверть збільшили продажі агропродукції за кордон

Українськіпідприємці майже на чверть збільшили продажі агропродукції за кордон

Україна за перші п’ять місяців 2019 року збільшила експорт агропродукції на $1,58 мільярда, або на 21,4 відсот­ка. Він склав $8,97 мільярда порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Теги: Економіка

За два роки витрати українців на продукти зросли майже на 50%

За два роки витрати українців на продукти зросли майже на 50%

Згідно з даними Держстату, в першому кварталі 2019 року українці витратили на продукти харчування та безалкогольні напої 263,1 мільярда гривень, тоді як у І кварталі 2017 року — 176,2 мільярда.

Теги: Економіка

Фермерське господарство «Шафран Любимівський» на Херсонщині розширює поля під спаржу

Фермерське господарство «Шафран Любимівський» на Херсонщині розширює поля під спаржу

Експериментальне господарство з Херсонщини поступово збільшує площі до 10-12 га, щороку висаджуючи по 1-2 га. А також планує випускати продукт під власним брендом. Як повідомляє agro-yug, всього тут вирощують три сорти спаржі.

Теги: Економіка
Всі статті рубрики