Миколаївські митники нейтралізували контрабандистів соняшникової олії: вивозили на 58,5 млн гривень

03.07.2019
Разом із працівниками податкової поліції Головного управління ДФС у Миколаївській області митники викрили фіктивне підприємство, що намагалось вивезти через митні пункти пропуску п’ять партій соняшникової олії на суму 58,5 млн гривень.
 
Про це повідомив начальник Миколаївської митниці Роман Кріль. За повідомленям прес-служби відомства, з 18 до 24 червня суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності до митних постів Миколаївщини було подано 5 декларацій для митного оформлення соняшникової сирої нерафінованої олії в режимі «експорт».
 
Миколаївська митниця спільно з податківцями провела превентивні заходи, аби не допустити вивіз підозрілого товару та встановити всі обставини правопорушення.
 
Під час допиту фіктивний директор пояснив, що жодного стосунку до діяльності вказаного в підробних документах підприємства він не має й жодних договорів не підписував. Таким чином, мала місце спроба вивезти товар за посередництва неіснуючої фірми.
 
«Ми й надалі оперативно викриватимемо подібні оборудки, щоб гарантувати чесні та прозорі митні процедури, які сприяють розвитку бізнесу та дають державі ресурси на реалізацію її соціальних зобов’язань», — заявив Роман Кріль.
 
Нагадаємо, наразі Державна фіскальна служба проводить операцію «Бастіон», метою якої є протидія незаконному ввезенню товарів на митну територію України, виявлення та припинення порушень митного та податкового законодавства, а також перекриття каналів незаконного потрапляння товарів на внутрішній ринок країни.