За два роки витрати українців на продукти зросли майже на 50%

03.07.2019
Згідно з даними Держстату, в першому кварталі 2019 року українці витратили на продукти харчування та безалкогольні напої 263,1 мільярда гривень, тоді як у І кварталі 2017 року — 176,2 мільярда.
 
Загалом на сьогодні українці витрачають на їжу половину своїх доходів. При цьому соціальні продукти в країні відчутно дорожчають вже другий рік поспіль.
 
Як відомо, уряд України в минулому році скасував державне регулювання цін. На думку експертів, це негативно позначилося як на вартості продуктів першої необхідності, так і на купівельній спроможності населення.
 
«Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо ситуацію, коли необхідні для повноцінного життя елементарні продукти харчування стають усе менш доступними для українців», — зазначив із цього приводу депутат Сергій Тригубенко.
 
Напередодні позачергових ви­борів, звісно ж, чимало чинних депутатів готові підтримати своїх колег по парламенту, які закликають уряд відновити державне регулювання цін на соціальні продукти.