У Черкасах для школярів провели свято творчості і краси «Мистецький дивокрай»

11.06.2019
У Черкасах для школярів провели свято творчості і краси «Мистецький дивокрай»

Мистецький фестиваль на Черкащині. (Фото надане управлінням освіти і науки Черкаської ОДА.)

Днями у Черкасах пройшло свято творчості і краси  «Мистецький дивокрай», на яке завітали найкращі художні колективи та окремі виконавці закладів загальної середньої освіти та позашкілля області. Загалом участь у заході взяли понад 1 тис. 500 учнів та педагогів.
 
 
Про це «УМ» розповіли в управлінні освіти та науки Черкаської ОДА. Кажуть, фестиваль отримав сучасну інтерактивну форму з проведенням майстер-класів.
 
 
На творчих майданчиках діти мали нагоду власноруч зробити сувеніри з різних натуральних матеріалів — соломи, паперу, також вони створювали витинанки, вишивали стрічкою, виготовляли вироби з глини та трави.
 
Діяв на святі і майданчик зі спортивного орієнтування, авто- та авіамоделювання. А на концертних майданчиках можна було переглянути хореографічні та вокальні номери.
 
За словами начальника Черкаського обласного управління освіти Валерія Данилевського, такий фестиваль проводиться в області третій рік поспіль. Він об’єднує дітей, якi захоплюються технічною творчістю і мистецтвом.
 
«У наших школярів тут вагомі здобутки — понад 110 учнівських колективів на Черкащині мають звання «зразкового», а понад 20 — «народного». Протягом року наші позашкільники здобули більше 5 тисяч перемог на обласному, всеукраїнському та міжнародному рівнях», — наголошує пан Валерій.
 
І додає, що у продовження фестивалю відбувся фінальний гала-концерт, на який було зареєстровано понад 350 учасників. Яскраві та неповторні номери не залишили байдужими нікого, свідченням чому були бурхливі овації глядачів. А на завершення відбулося урочисте нагородження учасників події.