Гешефт на землі

06.06.2018

Відкритий лист Голові 

Верховної Ради України 

Парубію А. В. 

Шановний Андрію Володимировичу! Повідомляємо Вам, що сільський голова села Агрономічне Шулікін О. М. незаконно перешкоджає створенню об’єднаної територіальної громади з селами Бохоники, Медвеже Вушко та інш.
 
Бажання заробити гроші понад усе перейшло в нього в організацію шахрайської групи з числа користолюбних жителів і продажних депутатів. Мозковим центром є адвокат Олена Шевчук, відома тісними зв’язками з колишньою злочинною владою.
 
Із 2015 р. аферисти розпродали всі вільні землі с. Агрономічне. Принагідно повідомляємо, що сільський голова незаконно використав бюджетні кошти на будівництво мережі самоплинної каналізації, яке проводилось без попередніх геологічних робіт та за відсутності відповідної проектно-кошторисної документації, що призвело до того, що виконавці робіт натрапили на гранітний пласт. У землю пішли мільйони гривень податків громадян, а для завершення робіт необхідно повторно витрачати державні кошти.
 
Розкравши і розпродавши всю наявну землю, група на чолі з Шулікіним О. М. вирішила заволодіти 500 га землі, яку урядовою постановою ще в 2012 р. було передано у користування Вінницькому національному аграрному університету. З 2017 р. сільський голова, не маючи жодних документів на цю землю, крім власного незаконного рішення сільської ради, організував фізичний недопуск навчального господарства університету до її обробітку. Цим було перервано наукові дослідження та завдано збитків державі в розмірі, що еквівалентний 2 тис. тонн пшениці.
 
Жителі села та науково-педагогічні працівники і студенти університету зверталися до правоохоронних органів про вчинення кримінальних правопорушень Шулікіним О. М. Відчуваючи свою безкарність через покровительство в уряді та групи шахраїв, він готується до приєднання с. Агрономічне до Вінниці, чого добивається Гройсман В. Б., і з метою незаконного привласнення та розпродажу державної землі вже виготовлено проект розподілу її на 6800 земельних ділянок, одразу ж підтягнуто групу ріелторів для її незаконного продажу.
 
Додатково уточнюємо, що шахраї постійно збирають гроші з жителів села нібито на суди, а юридичний супровід усіх цих злочинних дій та контакти з правоохоронними органами і судами веде Оксана Шевчук.
 
Так, саме вона забезпечила незаконні ухвали Господарського суду Вінницької області і Рівненського апеляційного господарського суду на користь групи Шулікіна.
 
Маючи високу підтримку, шахраї залучили на допомогу у своїх злочинних діях і народних депутатів, таких як Віктор Чумак, жителів с. Агрономічне, учасників АТО та різних псевдопатріотів.
 
Інформуємо Вас, що впродовж 2017 р. з усіх трибун i на всіх мітингах на собі «рвав сорочку» на їхній захист горезвісний Петро Канонік, справжнє обличчя якого викрито завдяки СБУ.
 
Із кінця 2017 р. Шулікін за кілька десятків тисяч доларів найняв підручного Гройсмана, голову поважної партії УНА-УНСО Сергія Чумака. Це добре відомий «заробітчанин». Був засуджений за кримінальний злочин після Революції гідності.
 
Останнім часом заробляв собі на життя, перешкоджаючи встановленню пам’ятника Шевченку в центрі Вінниці, чим підтверджував чутки, що ще з Чечні працює на Росію.
 
Тепер за гроші Шулікіна Сергій Чумак погрожує службовим особам Держгеокадастру, тисне на суддів Вінницького окружного адміністративного суду, залякує науково-педагогічних працівників та студентів Вінницького аграрного університету, оббріхує його керівництво.
 
Просимо допомогти у створе­нні ОТГ та вжити відповідних заходів до Шулікіна О. М., Шевчук О. В. та Чумака С. В. iз метою запобігання вчинення ними злочинних дій. Ми сподіваємося на Вашу підтримку та допомогу. 
 
За дорученням громади с. Агрономічне —
Комітет зі створення об’єднаної територіальної громади.