Ми — нащадки УНР,

07.02.2018
Імперія чингізидів — Золота орда — породила Московію, про це писав навіть класик комунізму Карл Маркс.
 
Тому московити успадкували від золотоординців загарбницькі інстинкти.
 
Історія Московії — це історія загарбань, коли з маленького царства вона  стала величезною імперією і розв’язала дві світові війни.
 
Згадати, до прикладу, початок Першої світової війни — все почалося не через теракт у Сербії, а з бажання Московії приєднати до своєї імперії південних слов’ян, а для цього — захопити Чорноморські протоки, які завжди були та й залишаються болючою темою для Росії.
 
Другу світову війну Росія розпочала разом із Гітлером, домовившись із ним про поділ Європи, приєднавши до тодішньої радянської імперії західні землі України, Білорусі, а також країни Балтії. Не заспокоїлась Росія і після розпаду СРСР.
 
Зміцнившись на нафтових і газових доларах, вона розв’язала конфлікти в Молдові, Грузії, Україні. Інстинкт хижака і є її природною сутністю.
 
Канцлер Німеччини Ангела Меркель це відчула, тому, зустрічаючись із Путіним, сказала йому, що він мислить не відповідно до епохи, в якій живе.
 
Так, Путін мислить, за словами поета, «временем Очакова и покорения Крыма», і в цьому його підтримує 86% населення Росії, воістину — «ментальність орди», за словами Євгена Гуцала.
 
У наш час, у зв’язку з агресивними діями Росії та КНДР, виникла небезпека розв’язання ядерної війни.
 
«Світ сьогодні більше потребує гігантського стрибка до миру, ніж гігантського стрибка в космос», — ці слова американського президента Ейзенхауера сьогодні, як ніколи, актуальні.
 
Після відмови України від третього за розміром ядерного потенціалу її вчинок не оцінили, навіть не дали Нобелівську премію миру. Зараз Путін і Лавров цинічно насміхаються над Україною.
 
Перший готовий повернути Україні металобрухт із кораблів, літаків, танків та іншої військової техніки, а другий заявляє, що Росія не порушила Будапештський меморандум, тому що не застосовує щодо України ядерну зброю.
 
Складається враження, що міністр закордонних справ Росії Лавров не вивчав текст цього документа. Ядерні ж держави, підписанти цього меморандуму, не зробили жодного кроку на захист України згідно з цим документом.
 
Росію (СРСР) після її нападу на Фінляндію в 1939 р. виключили з Ліги Націй. Розв’язавши війну проти України, Росія заслуговує на виключення її з Організації Об’єднаних Націй (правонаступниці Ліги Націй) і застосування щодо неї економічної ізоляції.
 
Країна, яка нехтує міжнародними договорами і своїми ж підписами під ними, не заслуговує бути в Раді Європи та інших міжнародних інституціях.
 
Тільки економічний тиск на агресора і його ізоляція здатні втихомирити загарбницькі зазіхання золотоординців, а не якісь примарні Мінські домовленості, які Росія ніколи не виконає.
 
Вона розуміє і поважає тільки силу, і це повинні були вже давно збагнути керівники західних держав, а не продовжувати вмовляння та застосування нікчемних санкцій, які не дають жодного результату.
 
І ще. Століття Української Народної Республіки на телеканалах майже не згадувалося, більше уваги приділяли Соборності.
 
Сучасна Українська держава повинна бути спадкоємицею УНР, тому Верховній Раді необхідно ухвалити закон про цю спадкоємність, що буде відповідати історичній правді.
 
Чому немає пам’ятних значків, монет, приурочених цій знаменній даті? Тому що влада в нас не українська. 
 
Іван ШІМАНЧУК
Рівне