Авдіївка знову стала найгарячішою точкою на донецькому напрямку — штаб АТО

23.05.2017
Авдіївка знову стала найгарячішою точкою на донецькому напрямку — штаб АТО

Ситуація у зоні АТО стає напруженішою. (Фото штабу АТО.)

Найгарячішою точкою східного фронту залишається місто Авдіївка.
 
Лише минулої неділі окупанти гатили з важкого озброєння по позиціях ЗСУ в районі міста впродовж шести годин. 
 
«Донецький напрямок. Тут ситуація не змінилася: ведуть активні бойові дії з масштабним застосуванням важкого озброєння з боку противника. В неділю по наших позиціях було випущено близько 170 мін. Понад половина з них припадає на Авдіївку, де ворожі обстріли вчора тривали понад шiсть годин», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
Окрім того, бойовики терористичної «ДНР» здійснили вогневий наліт на Донецьку фільтрувальну станцію в неділю ввечері.
 
Стратегічний об’єкт обстріляли з мінометів калібру 120 мм.
 
У пресс-центрі штабу АТО наголошують, що під обстріл «знову потрапив об’єкт, який має важливе значення для десятків тисяч людей, які проживають як на мирній території України, так і на тимчасово окупованих землях».
 
Адже Донецька фільтрувальна станція централізовано забезпечує водою Авдіївку, саме через це вона багато разів ставала об’єктом обстрілу з боку російських окупаційних сил.
 
«Таким чином окупанти вкотре поставили на карту своїх злочинних планів екологічну безпеку всього регіону та добробут мирних мешканців», — констатують у штабі АТО. 
 
Упродовж неділі поранення отримали двоє захисників України (сталося це в районі Новотроїцького). 
 
При цьому майже три чверті ворожих обстрілів припадає на темну пору доби. Прикметно, що на луганському напрямку дещо знизилася активність противника, проте обстріли з важкого озброєння не припиняються. 
 
До того ж у ніч на суботу ворог гатив iз систем залпового вогню «Град» по позиціях ЗСУ в Попаснянському районі області. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Близько 20 бойовиків терористичної «ДНР» загинули або зазнали поранень унаслідок вибуху в приміщенні для зберігання зброї та боєприпасів на блокпосту поблизу окупованого міста Ясинувата.
 
Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, окупанти, «нехтуючи заходами безпеки, вживали спиртні напої та палили в цьому приміщенні».
 
До того ж у ГУР Міноборони констатують, що в лавах російських окупантів і місцевих бойовиків продовжує зростати кількість злочинів і надзвичайних подій.
 
Зокрема, двоє бойовиків «самовільно залишили передову позицію зі зброєю, побоюючись самосуду з боку військовослужбовців розвідувального підрозділу полку, спостережний пост якого вони обстріляли у стані алкогольного сп’яніння, тяжко поранивши трьох розвідників».
 
В окупованому Новоазовську виникла суперечка між російськими морськими піхотинцями, яка переросла у збройну стрілянину.
 
«У результаті один військовослужбовець загинув та одного тяжко поранено», — повідомляють у розвідці.