У Дніпрі лікарі обстежили понад 800 родичів полеглих героїв

20:50, 20.01.2022
У Дніпрі лікарі обстежили понад 800 родичів полеглих героїв

Керівництво обласної клінічної лікарні імені І. Мечникова під час спілкування з рідними загиблих героїв АТО/ООС. (Фото: armyinform.com.ua)

Лікарі провели черговий медогляд і обстеження батьків та рідних загиблих героїв АТО/ООС у межах програми «Родинне коло» у обласній клінічній лікарні імені І. Мечникова.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє АрміяINFORM у четверг, 20 січня.

 

Упродовж дня пацієнтів оглянули висококваліфіковані спеціалісти, вони пройшли лабораторне та інструментальне обстеження, а також отримали консультації з лікування й поліпшення здоров’я.

 

На обстеження запросили 20 родичів полеглих героїв з Дніпропетровщини.

 

Голова ГО «Родинне коло загиблих Героїв» Сергій Ніконов висловив вдячність лікарям від усіх солдатських батьків. Його син - десантник Павло Ніконов - загинув, захищаючи свободу й незалежність України, 14 червня 2014-го в збитому над Луганськом військово-транспортному літаку Іл-76.

 

Сергій Ніконов розповів, що на медогляд приїхали матері, дружини, чоловіки полеглих у російсько-української війні героїв.

 

«Такі акції вкрай потрібні. Адже головне — вчасно виявити захворювання. У нас є мами, у яких під час таких заходів виявили захворювання щитоподібної залози. Якби не лікарня Мечникова, ніхто не знає, щоб із ними було… Їх прооперували й вони живуть», - зазначив чоловік.

 

Крім цього, за словами Сергій Степанович, нещодавно зробили операцію чоловіку Наталії Хоружої, яка загинула у 2017 році.

 

«Ще є жінка з Нікопольщини, в якої тривалий час лікарі не могли діагностувати хворобу й лише тут їй допомогли — правильно поставили діагноз і вилікували. Спілкуюсь із родинами з усієї України, тож точно знаю, що так потужно працюють з родинами полеглих героїв лише в Дніпрі, у цій лікарні», - зазначив батько загиблого бійця.

 

Чоловіку також нещодавно робили операцію.

 

За словами генерального директора Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. Мечникова Сергія Риженка, проведення медичних оглядів сімей та членів родин загиблих героїв триває понад два роки.

 

«За цей період організовано двадцять заходів, під час яких надана допомога понад 800 людям. Дехто з них пройшов наші операційні й вже одужав», — розповів Сергій Анатолійович.

 

І додав: «Проведення таких медоглядів дуже важливе й для нас велика честь турбуватися та надавати допомогу людям, чиї близькі загинули на цій війні. Ми робимо це із чистою совістю й намагаємось, щоб усі вони почували себе в рідній країні по-людськи».

 

Працівники лікарні імені І. Мечникова запевняють, що подібні акції триватимуть.

 

Як повідомляла «УМ», День вшанування захисників Донецького аеропорту відтепер офіційно відзначатиметься саме 20 січня.