«Мокра справа»

«Мокра справа»

Другий день Великодніх свят для львів’ян, у першу чергу, характеризується відзначенням традиції «обливаного понеділка». В українській культурі цей звичай символізує обряд «очищення», але в теперішні часи він перетворився на підліткову розвагу, часто на межі з хуліганством.

Олені-олені, небриті й неголені

Олені-олені, небриті й неголені

У знаменитому херсонському заповіднику «Асканія-Нова» — поповнення. На Великодні свята у пари одного з найрідкісніших у світі видів оленів Давида народилося оленятко. Директор заповідника Віктор Гавриленко з радістю відзначив, що малюк народився здоровим, і дуже швидко набирає вагу.

Віють вітри, віють буйні

Віють вітри, віють буйні

Не встигли ми натішитися весняно-літнім сонечком, що порадувало нас на Великдень, а вже знову треба витягати з шафи плащі та куртки. Як прогнозують синоптики, у найближчі дні в Україні очікується прохолодна і волога погода, а в середу, окрім західних областей та крайнього півдня, на поверхні ґрунту і в повітрі прогнозують заморозки 0-3°

Парафіяни хочуть єдності

Парафіяни хочуть єдності

У великодньому ефірі програми ТСН-Тиждень на каналі «1+1» місцеблюститель частини Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій заявив, що УАПЦ готова до об’єднання в єдину Помісну церкву з Українською православною церквою Київського патріархату. «Не треба марнувати жодного дня. Треба зустрічатися, розмовляти і робити реальні кроки», — сказав митрополит.

Ваше справжнє iм’я?

Ваше справжнє iм’я?

Прийнятий минулого тижня пакет законів про «декомунізацію» нашого історичного спадку, зокрема, Закон про заборону комуністичної символіки, порушив питання про повернення історичних назв містам, які свого часу були перейменовані на честь «видатних діячів комуністичної партії».

«Кругла» одиниця АТО

«Кругла» одиниця АТО

Рік тому (13 квітня 2014 року) Рада нацбезпеки і оборони оголосила про початок широкомасштабної антитерористичної операції на Донбасі. Відповідний указ в.о. Президента Олександр Турчинов підписав наступного дня — 14 квітня.

З Надією на світ

З Надією на світ

Після того як більш ніж піврічна боротьба за звільнення Надії Савченко з російського ув’язнення так і не вплинула на російську «феміду», сестра українки вкотре вирішила звернутись по допомогу до Європарламенту. «Лечу до Парижа, потім Страсбург і Брюссель.

Всі статті рубрики