Що написано пером

Що написано пером

Цього року в День української писемності українці вже вчотирнадцяте взялися за ручки, щоб перевірити свої знання рідної мови в рамках Диктанту національної єдності, ініціатором якого традиційно виступило Українське радіо. Цього року текст звучав двома голосами. Першою — для ознайомлення — його прочитала диктор, заслужена артистка України Світлана Горлова.

Довга дорога додому

Довга дорога додому

Три дні просиділи на валізах бійці 51-ї ОМБ, яких три місяці тримали у Запоріжжі за обвинуваченнями у дезертирстві, очікуючи рішення своєї долі. Як писала «УМ», після того, як матері бійців у Києві оголосили голодування, їх прийняв Генпрокурор Віталій Ярема і пообіцяв посприяти справедливому вирішенню цього питання, але передусім — відпустити хлопців до родин.

Як картка ляже

Як картка ляже

Більше місяця у Київському метрополітені лунало оголошення, що з 9-го листопада право на безкоштовний проїзд пільговикам буде надаватися лише за наявності картки киянина. Цей проект, який розроблявся Київрадою кілька років, на думку чиновників, з одного боку має налагодити соціальне обслуговування пільговиків, а з іншого — дозволить вести їхній облік.

Агресор у «миротворчій» шкурі

Агресор у «миротворчій» шкурі

Усе більше політиків, експертів, дипломатів та міжнародних спостерігачів переконуються, що бойовики й російські військові готують новий наступ на Донбасі. Про варіант відкритої агресії проти України, на думку координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, поки що не йдеться. Бо президент Росії Володимир Путiн нібито розглядає його, як запасний.

«Стiна» плачу

«Стiна» плачу

Минулими вихідними у Харкові сталося одразу два терористичнi акти. У суботу невідомі зловмисники вже вдруге за цю осінь розстріляли з міномета військкомат Фрунзенського району міста. А в неділю пізно ввечері під стійку бару рок-пабу «Стіна», розташованого по вулиці Римарській, 13, була підкладена вибухівка.

Прощання з Сєвєром

Прощання з Сєвєром

У понеділок сумчани провели в останню путь ще одного свого героя. 19-річний Сергій Табала загинув, відбиваючи черговий штурм донецького аеропорту. Друзі з «Правого сектору» Сум називали хлопця Сєвєром. «Небесне Воїнство найхоробрішого Українства поповнилося видатним бійцем. Він не вмер, покинувши земний світ, він став легендою!» — написали вони у повідомленні про поховання Сергія.

Всі статті рубрики