Бронзове дерево лемків

Бронзове дерево лемків

Із нагоди 70-річчя з часу примусового виселення українців із їхніх історичних земель Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя у Тернополі відбулося урочисте відкриття пам’ятника жертвам депортації в сорокові роки минулого століття. Таке рішення було прийнято з ініціативи Всеукраїнського товариства «Лемківщина» ще десять років тому, стільки ж часу простояв у сквері біля вулиці Січових Стрільців у центрі міста і відповідний пам’ятний знак.

Ленін без голови

Ленін без голови

Натхненні патріотичними почуттями i прикладом звільненого Донбасу та інших міст України, нищити монументи вождю світового пролетаріату почали і харків’яни. Один із них був зруйнований на вулиці Механізаторів, ще два — біля Будинку культури Ілліча та в Карпівському саду Жовтневого району міста.

З Богом у серці

З Богом у серці

Прийняти до себе на місяць маленьких утікачів від війни, подарувати їм свою любов і турботу зголосилися християнські родини Європи, Америки та Західної України. За цей час батьки дітей мають змогу підшукати нове житло чи знайти роботу. Програма розповсюджується на дітей віком від 9 до 17 років.

І Life не в кайф?

І Life не в кайф?

Стрибки зі зв’язком у «лайфових» клієнтів виникли у Севастополі, Ялті, Євпаторії та інших містах: мережа несподівано зникала приблизно на двадцять хвилин, а потім так само періодично з’являлась. Поки що технічні проблеми оминули лише столицю Криму, хоча, ймовірно, все попереду. Адже так само «конав» «Київстар», який пішов із півострова, здається, остаточно.

На Аскольдовій могилі...

На Аскольдовій могилі...

Українець американського походження Марк Паславський був більше відомий як «Франко», на честь Івана Франка. Він народився 1959 році в Нью-Йорку, закінчив елітну військову академію Вест-Пойнт, а в дев’яності, покинувши військову службу у званні капітана, переїхав до України.

Вибрики Мустанга

Вибрики Мустанга

Український руфер Григорій Мустанг, який недавно спровокував у російській столиці грандіозний скандал, розфарбувавши у синьо-жовтий колір зірку на сталінськiй висотці, знову привернув до себе увагу. Цього разу він повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці», що має намір передати 5 тис. доларів, отриманих за відео, на якому зафіксований сам процес фарбування зірки, на потреби батальйону «Донбас».

Гібридне вторгнення

Гібридне вторгнення

Підрозділи і частини російської армії вже ледь не відкрито воюють на півдні Донбасу. Військова техніка заходить у зону АТО колонами, в яких, як правило, десятки одиниць бронемашин із зафарбованими розпізнавальними знаками. Гібридна війна не передбачає офіційного оголошення вторгнення.

І знову «Муха»?

І знову «Муха»?

Після четвертої години ранку центр Шостки розбудили вибухи. Стріляли по фасаду місцевого військового комісаріату. За кілька хвилин вибухнули два авто, що стояли біля міськвідділу міліції і належали співробітникам, які були на чергуванні. Вибух пошкодив у військкоматі вікна на двох поверхах, вилетіли шибки і в житловому будинку навпроти.

Всі статті рубрики