Кримська палітра

Кримська палітра

Учора у Сімферополі нечисленна група громадських активістів на чолі з Олександрою Дворецькою, котра від початку виказувала солідарність із Майданом, вшанувала пам’ять загиблих на вулиці Грушевського, поклавши на сходи тутешньої Ради міністрів квіти з чорними стрічками.

ОДА радості?

ОДА радості?

Учора вранці близько тисячі львів’ян увійшли в будівлю облдержадміністрації. Відтак, за повідомленням сайта ZiK, голова ОДА Олег Сало написав заяву про відставку. Утім надвечір ця інформація зазнала уточнень: Сало, мовляв, написав заяву, «бачачи некерованих людей й усвідомлюючи їхнє небажання йти на переговори, а також переймаючись життям i здоров’ям працівників ОДА».

НА МІСЦЯХ

НА МІСЦЯХ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Загадковий погром

Загадковий погром

На Грушевського, на «нейтральній смузі» поміж «Беркутом» і мітингувальниками, на світанку в четвер згорів бутик дорогого дитячого одягу Daniel. Це перший розгромлений магазин за весь час протистояння в Києві.

Кримська палітра

Кримська палітра

Учора у Сімферополі нечисленна група громадських активістів на чолі з Олександрою Дворецькою, котра від початку виказувала солідарність із Майданом, вшанувала пам’ять загиблих на вулиці Грушевського, поклавши на сходи тутешньої Ради міністрів квіти з чорними стрічками. А ще — створили імпровізований пам’ ятник із написом «Пам’яті жертв бандитського режиму».

Парламентери при народному повстанні

Парламентери при народному повстанні

Не вважатимемо це перемогою, але головна «переговорна» новина 23 січня полягала у заклику Президента Януковича зібрати позачергову сесію парламенту. Оскільки одна з вимог опозиції полягає у скасуванні ухвалених 16 січня законів, то якщо вже братися за її виконання грунтовно, без участі відкликаних iз зимових вакацій парламентаріїв не обійтися ніяк.

Забули Врадіївку?

Забули Врадіївку?

Учора, незадовго до обіднього часу, перед будівлею Дарницького райуправління столичної міліції ще лишався закривавлений сніг. А рідні затриманих автомайданівців, які шукали чоловіків і синів по всіх райуправліннях Києва, навіть знайшли поблизу шматок закривавленого одягу.

Смерть під тортурами

Смерть під тортурами

Як повідомляла «УМ», біля села Гнідин Київської області 22 січня були знайдено два трупи. Місце, де залишили тіла, наводило на думку, що один iз загиблих може бути активістом Майдану Юрієм Вербицьким — людиною, викраденою одночасно з журналістом Ігорем Луценком із лікарні (коли Луценко привіз пораненого галичанина для лікування пошкодженого ока).

«Автомайдану» мстять

«Автомайдану» мстять

У ніч на четвер силовики розпочали нову серію війни проти активістів «Автомайдану», які третю ніч поспіль патрулюють вулиці столиці, захищаючи рідне місто від ватаг «тітушок», звезених до Києва з різних регіонів, та охороняючи поранених, яких доправляють до лікарень після сутичок на Грушевського. «Беркутівці» почали влаштовувати засідки, перекривати шлях, трощити машини i жорстоко бити «автомайданiвцiв». Наслідок — 15 зниклих активiстiв.

«Звичайний» фашизм МВС України

«Звичайний» фашизм МВС України

Станом на вчора до райуправлінь столичної міліції було доставлено вже близько 80 євромайданівців, яких у пресі називають «в’язнями Грушевського». Як повідомили «УМ» у прес–службі МВС, 52 із них затримано процесуально в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 294 КК (масові заворушення).

Звірі в погонах

Звірі в погонах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Справжній фашизм», «Бійці українського «Беркута» перевершують у звірствах скандальних охоронців в’язниці Абу–Грейб», «Ці істоти в погонах із порушеною психікою не мають права на існування» — безліч коментарів такого змісту зібрало відео, викладене вчора в інтернеті. Зйомка в «день перемир’я» 23 січня велася на вулиці Грушевського, на тому боці, який контролюють Внутрішні війська і «беркутівці».

Всі статті рубрики