У чумака — нова хата

У чумака — нова хата

На малій батьківщині Тараса Шевченка, у селі Моринцях, в рамках підготовки до 200–річчя з дня народження поета, нарешті відреставрували хату чумака. Нагадаємо, цю будівлю, яка була зведена ще у XIX cторіччі за часів Тараса Шевченка і належала тамтешньому чумаку Мефодію Тютюннику, було розвалено восени минулого року як аварійну, оскільки пускати туристів туди було небезпечно.

Пам’ятник Шевченку: чи відбудеться реанімація?

Пам’ятник Шевченку: чи відбудеться реанімація?

Близько двох десятків напрямів, за якими доцільно провести тематичні заходи до ювілею Тараса Шевченка, визначила міська рада разом із громадськістю.

На спільному засіданні пролунала й пропозиція громадського діяча Віктора Казбана про відро­дження пам’ятника Тарасу Шевченку, створеного видатним митцем Іваном Кавалерідзе.

Еволюція кукурудзи

Еволюція кукурудзи

Перша пара мішків насіннєвої кукурудзи з маркуванням «Рост Агро» потрапила до підсобного господар­ства Леоніда Кундиля позаминулої весни випадково — знайомі поділилися. Він висіяв те насіння трохи запізно, не покладаючи особливих надій на урожай: рання та ще й затяжна спека 2012 року позбавляла ілюзій. Сіяв, аби земля даром не стояла.

Всі статті рубрики