Дзвони від архiстратига

Дзвони від архiстратига

«Нам зателефонували вночі з Майдану й повідомили, що розпочався наступ силовиків. Попросили, щоб у монастирі задзвонили у дзвони, аби підтримати моральний дух людей, які в перший момент були дуже налякані», — розповів «УМ» єпископ Євстратій (Зоря). Передзвін лунав безперервно з 2–ї до 5–ї години ночі.

Під червоним хрестом

Під червоним хрестом

Минулої ночі лікарські бригади Євромайдану знову опинилися в епіцентрі подій. «Важких травм, що загрожують життю, немає», — повідомив журналістам координатор громадського руху «Швидка медична допомога Майдану» Юрій Дмитришин.

Васалів — подалі

Васалів — подалі

Революційне піднесення на Прикарпатті не згасає. Щоденно на площі перед місцевим «білим будинком» і на Вічевому майдані обласного центру збираються тисячі іванофранківців, аби висловити підтримку столичному Євромайдану та протидіяти васалам Януковича, котрі намагаються гнути лінію Президента всупереч волі краян.

Голос Заходу

Голос Заходу

Складно згадати, коли востаннє офіційна реакція США на розгін мирних протестів була настільки гострою і однозначною, як та, що пролунала рано­вранці 11 грудня. Вислови керівника Держдепартаменту США відверто перейшли межу дипломатичних натяків.

Тріумф Майдану

Тріумф Майдану

Спроба силової зачистки Євромайдану ганебно провалилася. Стягнуті з усієї України спецпідрозділи МВС виявилися нездатними похитнути силу волі протестувальників. Знову було закриття станцій метро в центрі, знову людей відтісняли від барикад шеренги зі щитами та комунальники, які швидко розбирали блок­пости та намети з речами людей.

Переломна ніч

Переломна ніч

«Беркут» почав ущільнювати кільце навколо Майдану приблизно по першій ночі: частина їх рухалася з боку Бессарабки до Київради, інша — від Європейської площі, ще одна — зверху, по вулиці Інститутській. До осередку спротиву підтягнули й водомети.

На волю!

На волю!

Після обіцянки Президента знайти можливість відпустити затриманих «за організацію масових заворушень» 1 грудня на Банковій Апеляційний суд міста Києва змінив гнів на милість. Учора суд розглянув справи обвинувачених Миколи Лазаревського, Геннадія Черевка, Сергія Нужненка, Юрiя Болотова та Ярослава Притуленка.

Всі статті рубрики