Рушник Великому Тарасу

Рушник Великому Тарасу

У трьох черкаських селах на батьківщині Тараса Шевченка — у Моринцях, Шевченковому та Будищі — стартувала мистецька акція, присвячена 200–річчю з дня народження Великого Кобзаря. Місцеві майстрині по черзі взяли до рук голку з ниткою і під звуки бандури зробили перші стіжки на домотканому полотні майбутнього унікального рушника, який вирішили вишити на Черкащині у рамках акції «Рушник Великому Кобзарю».

Клондайк із відходів

Клондайк із відходів

Кілька разів вдавалися до протесту жителі села Стецьківка Сумського району. Навіть перекривали міжнародну трасу Суми—Курськ, створюючи затор із кількох десятків автівок. Робили це в стилі флеш–мобу: кільканадцять сельчан безперервно переходили вулицю на пішохідному переході — машини мусили стояти.

СМС–ка про прогул

СМС–ка про прогул

Тернопільська Українська гімназія імені Івана Франка стала «пілотним» середнім навчальним закладом у регіоні щодо впровадження унікальної системи, створеної українською компанією Smarsy в рамках проекту громадської організації «Безпека та інновації навчальним закладам».

І домашній погріб буває пасткою

І домашній погріб буває пасткою

Банальна ситуація для сільського жителя — спуститися в погріб і дістати продукти. Та часом і звичне стає катастрофічним. Мешканка села Юр’єве Путивльського району не втрималася на драбині й упала. 62–річна жінка деякий час лежала нерухомо, приходячи до тями.

Всі статті рубрики