І домашній погріб буває пасткою

12.12.2013

Банальна ситуація для сільського жителя — спуститися в погріб і дістати продукти. Та часом і звичне стає катастрофічним. Мешканка села Юр’єве Путивльського району не втрималася на драбині й упала. 62–річна жінка деякий час лежала нерухомо, приходячи до тями. А потім зрозуміла, що сама вибратися з льоху не зможе. Це вже пізніше лікарі діагностують у неї струс головного мозку, перелом ребра та забійні рани голови. А в ту мить вона просто мусила лежати й кликати на допомогу.

На щастя, сусіди почули її крики, адже такої холодної пори жінка могла б просто замерзнути. Та, прибігши на допомогу, побачили, що самі не впораються з бідою. Викликали рятувальників і «швидку».

Черговий караул п’ятнадцятої дер­жавної пожежно–рятувальної частини міста Путивль, прибувши за викликом, мав застосувати спецобладнання, аби підняти постраждалу, повідомляє головний фахівець сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Євген Могиленець. Зараз вона знаходиться у травматологічному відділенні Путивльської центральної районної лікарні. Її стан лікарі оцінюють як задовільний.