План «Є»

План «Є»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

— Сьогодні в Україні втілюється один із найгірших сценаріїв розвитку подій після провалу саміту у Вільнюсі, — наголошує у своєму звернені Президент України 2005—2010 років Віктор Ющенко. — Нереалізовані надії на укладання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та надзвичайна жорстокість розгону київського студентського мітингу породили майже мільйонний Майдан у Києві та багатотисячні демонстрації в українських містах.

Віктор Янукович: Битися — нічого нам не дасть

Віктор Янукович: Битися — нічого нам не дасть

Віктор Янукович теж по–своєму обурений розгоном Майдану в ніч на 30 листопада і закликає суд дати правову оцінку подіям останніх днів, пов’язаних із проведенням масових акцій в Україні. Про це Президент позавчора, перед відльотом до Китаю, заявив в інтерв’ю журналістам чотирьох українських телеканалів.

Сліпа Феміда «придивилася»

Сліпа Феміда «придивилася»

Учора о 14–й годині Шевченківський районний суд почав по одному розглядати справи мітингувальників, затриманих після заворушень на Банковій увечері 1 грудня. На лаві підсудних — дев’ятеро молодих чоловіків. П’ятьох iз них, травмованих «Беркутом», як з’ясувала «УМ», привезли просто з лікарні швидкої допомоги, де їх утримували у суворій секретності під охороною міліції.

«Ми тобi покажемо свободу слова»

«Ми тобi покажемо свободу слова»

Синці, розсічення, побиті ребра, розтрощені камери — такими повернулися в неділю 47 журналістiв iз редакційного завдання. Виконання професійних обов’язків обернулося серйозними травмами для п’ятдесяти представників мас–медіа. Серед них виявилося більше десяти кореспондентів іноземних видань.

На кожну руку — свій кулак

На кожну руку — свій кулак

Таких кордонів охорони стіни Верховної Ради ще не бачили. Перед фасадом парламентської будівлі в кілька рядів вишикувалися міліцейські автобуси, а на порозі кожного входу до ВР — потужні кордони спецназу, крізь які «під купол» не могли пройти навіть помічники народних депутатів.

«Беркут»: ліквідувати чи судити?

«Беркут»: ліквідувати чи судити?

Учора позафракційний народний депутат Сергій Міщенко (член Комітету ВР iз питань правової політики) зареєстрував законопроект №3720 про внесення змін до Закону України «Про міліцію». Пан Міщенко, якому опозиція останнім часом неодноразово закидала співпрацю з владою, пропонує ліквідувати спеціальні підрозділи міліції особливого призначення.

Прийміть це як «майданність»

Прийміть це як «майданність»

Каюся: після Майдану–2004 я вважав, що повторення політично–громадянської події такого масштабу в близькому майбутньому в Україні неможливе — настільки унікальною й визначною здавалася Помаранчева революція. Утім тепер слід визнати: Україна знову має Майдан.

Всі статті рубрики