Бруд на грязях Аджиголя

Бруд на грязях Аджиголя

Про безпрецедентну ситуацію навколо унікального озера Аджиголь, де колись добували цілющі грязі й ропу для феодосійських санаторіїв, «УМ» раніше вже детально писала. Нагадаю, бізнесмен Володимир Ярмоленко з Підмосков’я у кримському селищі Приморському, що за десять кілометрів на схід від Феодосії, віднедавна обзавівся кількома міні–пансіонатами.

Пересопницьке Євангеліє — знову в Полтаві

Пересопницьке Євангеліє — знову в Полтаві

Полтавському крає­знавчому музею передали на зберігання факсимільну копію одного з символів української нації та державності — Пересопницького Євангелія. Зініціював і виконав згадану місію митрополит Полтавський і Миргородський Української православної церкви Филип.

Ось тобі за «столицю хохлів»!

Ось тобі за «столицю хохлів»!

Напередодні Дня Незалежності України у Дніпропетровську розгорівся грандіозний скандал. Газета обласної ради «Зоря», до речі, найстаріша в області (існує ще з 1918 року) опублікувала такий собі естонський кросворд (чому саме естонський — дотепер ніхто не може збагнути), де одним із запитань було «Столиця хохлів». Відповідь передбачалася – «Київ».

Помилка ціною життя

Помилка ціною життя

Минулого року 10 квітня тридцятирічна мешканка Борислава, що мала от–от народити, прибула у стрийський пологовий будинок. Її госпіталізували у відділення патології. За словами прокурора відділу управління нагляду прокуратури області Михайла Дідовського, жінка вже лежала в пологовому будинку Борислава.

Всі статті рубрики