ГЕРБ із фальсифікаціями

ГЕРБ із фальсифікаціями

На парламентських виборах, що минулої неділі відбулися в Болгарії, найбільшу кількість голосів здобула правоцентристська партія ГЕРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії») на чолі з екс–прем’єр–міністром Бойко Борисовим. У лютому він розпустив парламент після тривалих протестів населення проти різкого підвищення цін на енергоносії. Попри те, що майже третина болгарських виборців висловила їм довіру, найкращий результат переможців не надто тішить. Адже для самостійного формування парламентської більшості цього замало, а жодна з трьох інших парламентських сил не погоджується вступити з ними в коаліцію.

Надія на Шарифа

Надія на Шарифа

Уперше в новітній історії Пакистану в країні відбулися демократичні вибори. Як і очікувалося, найбільше голосів здобула консервативна «Пакистанська мусульманська ліга — Наваз», яку очолює екс–прем’єр–міністр Наваз Шариф. Їй належатиме щонайменше 115 із 272 мандатів у Національній асамблеї — нижній палаті парламенту, повідомляє Пакистанське телебачення.

Стахановець Франциск

Стахановець Франциск

Папа Римський Франциск на недільній церемонії у Ватикані канонізував понад 800 жертв різанини, вчиненої 14 серпня 1480 року солдатами Оттоманської імперії. Таким чином, з першого ж разу проведення такої церемонії Франциск, який очолює Римо–католицьку церкву лише два місяці, побив рекорд, одночасно оголосивши святими найбільше людей в її історії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сирія під підозрою

Сирія під підозрою

Туреччина в жалобі — минулої суботи в місті Рейханли, що на кордоні із Сирією, в результаті теракту загинуло 46 і отримали поранення понад сто людей. У повітря злетіли два заміновані автомобілі — біля будівлі мерії та пошти на вулиці в діловому центрі міста, де в такий час завжди багато людей.

Коли Кремль стає нецікавим

Коли Кремль стає нецікавим

У коридорах російської влади сталася маленька сенсація — президент Володимир Путін звільнив з посади людину, яку досі називали «сірим кардиналом» Кремля. Щоправда, справді сенсаційною цю новину можна було б вважати рік–два тому, але не зараз. Впливовість Владислава Суркова, який до звільнення обіймав посаду віце–прем’єр–міністра — керівника апарату уряду, за нинішніх розкладів російські оглядачі вважають дещо перебільшеною. Хоча під час роботи в Кремлі, де він iз 1999 року був заступником голови президентської адміністрації (і за Путіна, і за Дмитра Медведєва), Сурков справді багато вирішував і мав неабияку політичну вагу. Його вважають одним із головних ідеологів створення правлячої в країні партії «Єдина Росія» та загалом російської системи влади, яку називають «суверенною демократією». Також нібито саме Сурков відповідав за боротьбу — не так явну, як приховану — з опозицією.

Жертва правосуддя

Жертва правосуддя

Італійське правосуддя, схоже, вважає справою честі засадити колишнього прем’єр–міністра й нинішнього депутата парламенту Сильвіо Берлусконі за ґрати. Досі 76–річному медіа–магнату вдавалося щоразу виходити сухим із води, хоча обвинувачень проти нього було висунуто немало. Найрезонанснішою стала так звана «справа Рубі» — в рамках цього судового процесу Берлусконі звинувачували в користуванні послугами неповнолітніх повій і зловживанні службовим становищем, щоб визволити одну з них, марокканку на прізвисько Рубі, з поліцейського відділку. Сам політик, як і його молоді нібито «подруги», завжди ці закиди спростовували. Учора слухання в цій справі відновилися після кількамісячної перерви.

Всі статті рубрики