Попередити, а не лікувати

Попередити, а не лікувати

Медична статистика приголомшує: 64% смертей в Україні спричиняють серцево–судинні захворювання. Основна причина такої ситуації, на думку лікарів, — брак елементарних знань і культури профілактики недуг. За даними волонтерського руху «Академія здорових сердець», дві третини українців практично нічого не знають про ризики захворювань серця і судин та їх попередження. Відтак iз року в рік серед українців зростає кількість хворих на гіпертонію, стенокардію, інфаркт, почастішали випадки підвищення рівня глюкози і ліпідів у крові, звідси — ожиріння, цукровий діабет. Тому сьогодні лікарі закликають робити акцент не так на лікуванні, як на профілактиці недуг. Разом iз пропагандою здорового способу життя велику роль тут має відігравати якісна діагностика.

«Кришталева» мрія

«Кришталева» мрія

В Україні таких дітей — понад 600. Їх називають «кришталевими»: будь–яка травма чи кровотеча може стати для цих малюків фатальною. Спорт і розваги ровесників для хворих на гемофілію практично недосяжні. У багатьох з них найяскравіший спогад з дитинства — хтось у дворі ганяє з м’ячем, а вони спостерігають за цим із вікна... Але якщо такі дітки вчасно отримають якісне профілактичне лікування, то зможуть рости, відвідувати школу і розважатися так само, як і їхні ровесники.

Гомеопатія без міфів

Гомеопатія без міфів

Гомеопатія існує більше 200 років. Наразі цей метод переживає «друге народження». Про його особливості розповідає кандидат медичних наук, президент Асоціації гомеопатів України, засновник і керівник Гомеопатичної клініки і аптеки Попових у Києві Антон Попов.

Всі статті рубрики