Стимул до розпуску

Стимул до розпуску

Якщо в столиці Партія регіонів, стоячи перед загрозою втратити владу, реалізує сценарій максимального відтермінування місцевих виборів, то в масштабах усієї України доводиться застосовувати інші технології. Оскільки вибори Президента 2015 року — неуникненні, нинішня влада планує: а) провести їх в один тур — за таких умов імовірне взаємопоборювання кандидатів від опозиції дає додаткові шанси на переобрання Віктору Януковичу; б) отримати до того часу більш «ручний» парламент, ніж нинішній. Цього можна досягти, якщо скоротити чисельність депутатів ВР, створити верхню палату та провести вибори нардепів лише за мажоритарною системою. Щоб втілити цей план у життя, влада затіяла всеукраїнський референдум.

Далі Страсбург

Далі Страсбург

Учора Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ відмовився змінити вирок екс–міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування його водія і святкування Дня міліції. Отже, дарма Луценко закликав ВСС не повторювати помилок Печерського й Апеляційного судів при перегляді його вироку.

Чи забудуть кияни?..

Чи забудуть кияни?..

Вівторковий мітинг не виправдав сподівань опозиції, яка прагнула масовістю «задавити» позицію влади щодо відтермінування виборів у Києві, та фактично допоміг «Регіонам» утримати столицю у своїх руках. До таких висновків прийшли експерти, які вчора виступали в агенції «Українські новини» на прес–конференції на тему: «Засипало і змило рейтинг: суспільно–політичні наслідки снігового колапсу».

А якби вилами?..

А якби вилами?..

Вуличні акції протесту в Україні радикалізуються. Це засвідчили події вівторка, коли наприкінці мітингу під стінами Верховної Радипротестувальники від опозиції закидали сніжками низку депутатів від Партії регіонів, зокрема й жінок. Усе через те, що провладні обранці не побажали голосувати за призначення ­виборів у Києві.

Всі статті рубрики