«Немає кордонів — немає проблем...»

«Немає кордонів — немає проблем...»

12 лютого в столичній клініці «Феофанія», куди його госпіталізували на початку місяця, помер Геннадій Удовенко. Йому був 81 рiк.

Геннадій Йосипович хворів давно. А в останнє десятиліття і зовсім не помітний був на політичному небосхилі, навіть як експерт — пішов на пенсію, та й усе, крапка. Останньою політичною віхою в його житті, на жаль, невдалою, було співголовування в Русі, за покликом якого екс–міністр чомусь балотувався в Президенти України на виборах 1999–го. Наступне покоління молодих політиків, мабуть, мало знає ім’я Удовенка. А дарма — цей чоловік багато чому міг би навчити.

У РФ вам ще не «Пора»

У РФ вам ще не «Пора»

Із московського аеропорту «Домодєдово» без будь–яких пояснень і попереджень видворили депутата Обухівської міськради Київської області Дмитра Сенниченка. Про цей інцидент сам депутат повідомив телеканалу ТВі вже після повернення в Україну. За словами пана Сенниченка, йому нічого не відомо про причини заборони в’їзду до Росії, адже законність своїх дій російська сторона підтвердила лише папірцем без підпису й офіційної печатки, у якому йшлося про те, що він «не має підстав для в’їзду в РФ».

«Бидло» оголошує війну

«Бидло» оголошує війну

Жителі вулиці Генерала Карпенка заявляють, що на місці гойдалок підприємець Анатолій Чайка хоче побудувати висотку. Відтак мешканці, які взяли участь у стихійному мітингу, руками зривали з дерев’яних стовпів листи гофрованого заліза. Одразу по цьому на звільнену територію кинулися радісні діти.

«ЛАЗ», забутий державою

«ЛАЗ», забутий державою

Львівський автобусний завод може припинити роботу. Принаймні в цьому переконані його працівники, які розповіли журналістам, що на підприємствi практично нiхто не працює. За словами одного з них, Івана Федорика, нині на заводі — лише кілька людей: «Більше семи десятків працівників сидять удома. У моєму відділі працюють лише п’ятеро. Решта у відпустці. Вчора директор запевнив журналістів, що на пiдприємстві все гаразд. Але ж це — неправда!».

Солдат на вічному ремонті

Солдат на вічному ремонті

Департамент комунального господарства Харківської міськради в листопаді минулого року уклав договір iз ТОВ «Будсервіс — плюс» на капітальний ремонт монумента. Як повідомив «Вісник державних закупівель», вартість запланованих робіт сягне майже 7 мільйонів гривень. За ці кошти переможець тендеру зобов’язаний замінити навколо монумента асфальтне покриття, гранітне облицювання та сходи, відновити дві гармати часів Другої світової війни, замінити освітлення та загорожу, засіяти газони і висадити 80 кущів ялівцю.

На захист кохання

На захист кохання

Півсотні людей зібралися учора в гуманітарному корпусі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, аби долучитися до акції «Захисти своє кохання», приуроченої до святкування Міжнародного дня презерватива та дня святого Валентина. Упродовж двох хвилин під яскраву музику у символічних червоних футболках двадцять студентів–волонтерів виконували танець у форматі флеш–мобу.

«Воля» в неволі

«Воля» в неволі

До приймальні народного депутата від «Батьківщини», екс–голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова завітали п’ятеро міліціянтів iз постановою Київського райсуду від 30 січня про проведення слідчих дій на території фірми «Експерт–фінанс». На що прес–секретар нардепа Наталія Стативко пояснила «гостям», що ті помилилися адресою. Але оскільки вони й далі наполягали на обшуку, на підмогу довелося покликати господаря приймальнi.

Розплата за Фрайфельда

Розплата за Фрайфельда

Прокуратура Львівської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні. За словами її прес–секретаря Мар’яни Гайовської, на даний час іноземця утримують у слідчому ізоляторі, а обвинувальний акт щодо нього передали до Личаківського районного суду для розгляду по суті.

Коли «їде» дах

Коли «їде» дах

За повідомленням прес–служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, «12 лютого о 14–й годині сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку № 4 над приміщеннями, які не обслуговуються. Площа руйнування — близько 600 квадратних метрів».

«Сонячній бабусі» — 116 років

«Сонячній бабусі» — 116 років

Народжена ще в позаминулому столітті, 14 лютого 1897 року, мешканка села Хотимир Тлумацького району, про життя якої «УМ» розповідала торік, день за днем наближається до абсолютного рекорду України з довгожительства. Дотепер пальма першості належала Григорію Нестору, мешканцю села Старий Яричів, що на Львівщині, котрий помер у 2007–му, переступивши 116–річну межу.

Всі статті рубрики