У списку неблагонадiйних

У списку неблагонадiйних

Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA), який об’єднує сім найбільших асоціацій американських виробників контенту, присвоїв нашій державі статус пріоритетної країни для введення санкцій. Зауважимо, жодна держава не отримувала цього статусу з 2006 року. А це означає: поширення піратської продукції в країні набуло масштабів, що завдають правовласникам значних збитків.

Гори воно вогнем

Гори воно вогнем

У ніч на суботу в будівлі Гостинного двору на Подолі в Києві сталася пожежа. Як повідомляє прес­служба Державної служби з надзвичайних ситуацій: «9 лютого о 2:14 у будівлі «Гостинний двір» на горищi виникла пожежа на площі 200 кв. м. Вогонь пошкодив конструктивні елементи покрівлі. Жертв та постраждалих немає. Причину пожежі та збитки з’ясовують».

Не язиком, а мовою

Не язиком, а мовою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українською мовою можна правити у церквах, підпорядкованих Московському патріархатові, — заявив керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) на прес–конференції в храмі Христа Спасителя у Москві. На цій прес–конференції підбивали підсумки архієрейського Собору Російської православної церкви, що відбувся минулого тижня. Там учасники з різних куточків «постсовєцького» простору вислухали з вуст керуючого справами УПЦ МП владики Антонія доповідь предстоятеля УПЦ МП Володимира — про «проблеми з канонічним православ’ям в Україні». Усі разом мали нагоду поспілкуватися з президентом РФ Володимиром Путіним. Отже, в публічних заявах митрополита Антонія — ніякої «відсебенції», лише вивірена інформація. «На території України є парафії, де служби ведуть угорською, румунською, церковнослов’янською і українською мовами. Питання вибору мови богослужіння — не проблемне для церковної свідомості», — пояснив владика журналістам. Не згадуючи, що кілька років тому керівництво церкви й уявити не могло богослужіння українською. Адже парафіян і в храмах, і в численних часописах та брошурах переконували, що наша мова є «неблагодатною», до того ж «штучною», створеною поляками і німцями, аби розвалити Велику Росію.

Сказитися можна

Сказитися можна

Дзвінки про масові звернення до травматологічного відділення першої міської лікарні громадян, які скаржилися, що їх покусав рудий собака, почали надходити на лінію «102» та рятувальників ще минулого четверга. Як з’ясувалося, того дня приблизно з 18–ї до 20–ї години згадана тварина несподівано нападала на людей ззаду, хапала за ноги, а потім, коли ті поверталися, намагалася вкусити ще й за руки.

На стусани — до «Шульца»

На стусани — до «Шульца»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бійка сталася в ніч проти неділі. Як розповідають очевидці, після опівночі до власника пабу «Шульц» Юрія Самборського підійшов невідомий, який обурився тим, начебто пан Юрій, який, до того ж, є депутатом Житомирської міськ­ради від Партії регіонів, своєю автівкою подряпав його «Ягуар». Коли ж народний обранець, вийшовши на вулицю, заявив, що подряпина давня, його почали лупцювати.

Дай мільйон!

Дай мільйон!

Ця резонансна кримінальна справа набрала обертів у жовтні минулого року, коли співробітники прикарпатської прокуратури та управління СБУ в центрі Івано–Франківська затримали трьох відомих місцевих персон. Зокрема, і директора департаменту архітектури та містобудування міськвиконкому Олега Гаркота.

На одного менше

На одного менше

Статую з бетону зруйнували кувалдою. До цієї «терористичної акції» двометровий монумент близько 70 років простояв без пригод навпроти одного з промислових підприємств міста. Після розвалу СРСР він залишився нічийним і не значився на балансі жодної з міських організацій.

Депутатськi «мiнiатюри»

Депутатськi «мiнiатюри»

Народні депутати від фракції «Батьківщина» пропонують збільшити суму прожиткового мінімуму (ПМ), враховувати при його обчисленні інфляційні показники та фактичне зростання цін. Відповідний законопроект N2250 було зареєстровано 8 лютого. Нагадаємо, саме за показником прожиткового мінімуму уряд визначає рівень соціальних стандартів та виплат, а також мінімальну заробітну плату.

Всі статті рубрики