«Не можна втратити європерспективу»

«Не можна втратити європерспективу»

Віктор Ющенко лобіює Україну в Європі. Минулого тижня він відвідав із робочим візитом Лондон і Брюссель. Екс–Президент загострював увагу європейських співрозмовників на небезпеці подальшого скочування України з проєвропейського курсу і перетворення її на «Білорусь–2» в орбіті Росії. Ющенко застерігає, що шанс повернути Київ на європейську колію може бути втрачений «на десятиліття», якщо восени наступного року на планованому саміті ЄС у Вільнюсі не будуть підписані вже розроблені угоди про асоціацію та про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перший iз «чорного» списку?

Перший iз «чорного» списку?

Виявляється, ще два місяці тому п’ятирічну візу першого заступника Генпрокурора України Рената Кузьміна до США було анульовано без пояснення причин. А його самого нібито планували арештувати на території Сполучених Штатів під час можливого візиту. Про ці шпигунські пристрасті вчора повідомив сам Ренат Кузьмін, опублікувавши на сайті Генпрокуратури свій офіційний лист до Президента США Барака Обами, надісланий на адресу Білого дому у Вашингтоні ще тиждень тому — 3 грудня. У листі пан Кузьмін розповідає, що від арешту його врятував... Микола Мельниченко! Той самий екс–майор УДО, який нібито записував на диктофон розмови у кабінеті Кучми і який нещодавно повернувся зі США до України. Фігурант однієї зі справ щодо розголошення державної таємниці, Мельниченко в Києві встиг не лише звільнитися з–під варти під заставу, а й минулих вихідних одружитися на скандальній телеведучій Наталії Розинській. Відносно безтурботне життя в Україні вочевидь стало можливим для Миколи завдяки співпраці з Кузьміним, діяльність якого на посаді він не забуває регулярно нахвалювати.

Іспит Азаровим

Іспит Азаровим

Уже завтра країна спробує довідатися, що мав на увазі Президент Віктор Янукович, спочатку відправивши у відставку Прем’єр–міністра Миколу Азарова, а потім знову запропонуваши його кандидатуру на пост очільника виконавчої влади. Особливо, враховуючи, що між цими двома подіями не минуло й тижня. Як відомо, обрання нової Верховної Ради не означає автоматичної відставки уряду — свої повноваження Прем’єр складає тільки перед новим Президентом.

«Свобода» на гальорці

«Свобода» на гальорці

Уже завтра о десятій ранку депутати VII скликання зберуться на перше засідання. Учора ще чинний Голова ВР VI скликання Володимир Литвин підписав зміни до закону про регламент, які передбачають обов’язкове персональне голосування та заборону блокування президії, ухвалені минулого четверга. Закон пішов на підпис Президентові.

Як Донія робили «драгдилером»

Як Донія робили «драгдилером»

Влада та її «силовики» вигадали новий спосіб тиску на опозицію. Як повідомив народний депутат Олесь Доній, знову обраний до парламенту вже як безпартійний самовисуванець–мажоритарник, йому намагалися підкласти в багаж наркотики — вочевидь, щоб потім тримати на гачку кримінальної справи.

Всі статті рубрики