«Свобода» на гальорці

11.12.2012

Уже завтра о десятій ранку депутати VII скликання зберуться на перше засідання. Учора ще чинний Голова ВР VI скликання Володимир Литвин підписав зміни до закону про регламент, які передбачають обов’язкове персональне голосування та заборону блокування президії, ухвалені минулого четверга. Закон пішов на підпис Президентові.

Опозиція вчора вже брала участь у засіданні робочої групи, але, її голова Литвин сказав про «цю канітєль» так: «Який у вас діалог? Скільки будете нерви на лікоть витягувати?»

Робоча група довго не могла визначитися з розсадкою депутатів у сесійній залі. Зрештою із п’яти варіантів один обрали — той, що на руку владі. Адже за цією схемою «Свобода» і «Батьківщина» не мають прямого доступу до президії. Натомість порівняно з попереднім проектом Партія регіонів віддала частину «своїх» крісел біля президії самовисуванцям.

Олег Тягнибок каже, що в сидінні «Свободи» «на гальорці» є плюси — націоналісти зможуть контролювати двері й запускати до Ради бунтівну юрбу. Також Тягнибок оцінює «Свободу» відповідно до її розміщення як «загородзагін опозиції».

 

ПРЕЗИДІЯ

Оголошено прізвища представників фракцій, які завтра ввійдуть у тимчасову президію парламенту.

Від Партії регіонів це Олександр Єфремов, від КПУ — Петро Симоненко, від «Батьківщини» — Андрій Кожем’якін, від «УДАРу» — Віталій Ковальчук, від ВО «Свобода» — Руслан Кошулинський.