Юрій Костенко: За якістю доріг доганяємо Африку!

Юрій Костенко: За якістю доріг доганяємо Африку!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Тягнучки» на дорогах забирають в українців і нерви, і здоров’я. Україна посіла ганебне 133–тє місце з 148 в опитуванні американських експертів щодо якості доріг. Після нас — лише Африка. Торік було відремонтовано 2 тис. км доріг загального користування, тобто лише 1%. Кожні двi години на українських дорогах гине людина, а кожні 20 хвилин «швидкі» розвозять по лікарнях жертви ДТП. Не краще бездоріжжя діє й на економічні перспективи — через брак інвесторів українцям бракує і робочих місць, і зарплат. На запитання про ці та інші проблеми «УМ» відповідає лідер Української народної партії, один із провідників «Нашої України» Юрій Костенко.

Правоцентристський рецепт

Правоцентристський рецепт

Днями на прес–конференції в Полтаві народний депутат, лідер УНП і водночас другий номер у виборчому списку об’єднання патріотичних сил «Наша Україна» Юрій Костенко звернув увагу журналістів на, м’яко кажучи, невідповідність у словах і діях творців сумнозвісної «газової» угоди з Росією 2009 року, яку підписали тодішні прем’єр–міністри обох країн Юлія Тимошенко та Володимир Путін. Адже після її підписання, нагадав пан Юрій, усіх переконували в тому, що, по суті, кабальна для нашої держави ціна російського газу — 530 доларів за тисячу кубометрів — є винятково ринковою, вирахуваною з математичною точністю, власне, «єдино правильною» й ледь не взаємовигідною. Сьогодні ж Путін уже в іпостасі президента Росії пропонує «спуститися» з неї до 160 доларів в обмін на вступ України до Митного союзу в рамках СНД. «Така більш ніж суттєва різниця у вартості газу може стати платою тільки за одне: як Україна позиціонуватиме себе у світі — проросійською колонією чи незалежною європейською державою, — наголосив Юрій Костенко. — Отже, то була не економічна, а суто політична угода».

Справжні жертви

Справжні жертви

Обмін «УДАРу Кличка» і «Батьківщини» гучними заявами та рішеннями став лише грою на публіку, а не реальним узгодженням кандидатів у тих округах, де конкуренція «УДАРівця» та БЮТівця може призвести до перемоги ставленика влади.

Почекайте до кінця зими

Почекайте до кінця зими

Запланований на грудень саміт Україна—ЄС перенесено на початок 2013 року, орієнтовно січень–лютий. Спершу джерела в українському уряді інформували, що Брюссель відтермінував традиційну зустріч лише через вибори до Верховної Ради України. Тепер же стає дедалі більш зрозуміло, що перенесення зустрічі лідерів країн Євросоюзу з Віктором Януковичем — ще один вияв ізоляції авторитарного Президента України від цивілізованої, демократичної Європи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Не продай голос, бо так продаси душу»

«Не продай голос, бо так продаси душу»

Ініціативна група «1 грудня» оприлюднила своє ставлення до майбутніх парламентських виборів, закликавши народ мобілізуватися і прийти на вибори 28 жовтня; проаналізувати політичні програми претендентів і зробити осмислений вибір, який відповідатиме совісті та думці про майбутнє покоління. Про це було заявлено вчора на «круглому столі» «Беремо відповідальність на себе». До громадськості зверталися Мирослав Попович, В’ячеслав Брюховецький, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, Мирослав Маринович. Звернення цвіту української інтелігенції підтримала і партія «Наша Україна».

Всі статті рубрики