НОВИНИ ПЛЮС

17.10.2012

Останній день роботи парламенту перед виборами

Верховна Рада сьомого скликання почне свою роботу 17 грудня. Про це вчора повідомив голова Регламентного комітету ВР, «регіонал» Володимир Макєєнко. Він зазначив, що для підготовки першої сесії парламенту нового скликання буде створено робочу групу, до якої увійдуть як представники від політичних партій, що пройшли до ВР, так і представники мажоритарних округів. Підготовча група повинна буде обрати тимчасову президію у складі п’яти осіб, а також лічильну комісію.

Нагадаємо, вибори відбудуться 28 жовтня. Після цього, як розповів чинний Голова Верховної Ради Володимир Литвин, нинішній парламент працюватиме в пленарному режимі ще два тижні в листопаді.

Учора ж ВР шостого скликання працювала в сесійному режимі востаннє перед виборами. «Більшовики» домовилися залишатися «під куполом» до завершення розгляду питань порядку денного, а їх було близько 30.

Азаров насмішив робітників

Прем’єр–міністр Микола Азаров не повірив, що працівники Запорізького автозаводу отримують менше, ніж декларує уряд. Як повідомив сайт «Запоріжжя. Коментарі», вчора під час візиту Азарова на ЗАЗ Прем’єр заявив, що середня заробітна платня в Україні становить 3,5 тис. грн., чим викликав сміх у присутніх на зустрічі робітників. Глава уряду здивувався такій реакції та поцікавився в людей, скільки вони заробляють. Один із робітників повідомив, що його зарплатня становить 1,5 тис. грн. «Значить, ви працює неповний робочий день», — сказав Азаров. Робітник відповів, що працює повний день. Після цього Прем’єр кинув: «Неповний!» — і перевів розмову на іншу тему.

Крім іншого, глава Кабміну заявив: «Ми Росії віддаємо просто так за газ, який одна дівчинка підписала, продукцію 13 ваших заводів (у ціновому вираженні)».

Ув’язнення Луценка

Дружина екс–міністра внутрішніх справ Луценка, який відбуває покарання у Менській виправній колонії, заявляє, що Юрія не лікують належним чином. На прес–конференції в Чернігові Ірина Луценко розповіла, що зараз у чоловіка осіннє загострення хвороб, однак належних ліків та знеболювальних він не отримує — «у колонії наявні тільки «но–шпа» та ще один із препаратів», і в такому стані Луценка змушують працювати. «Коли ж лікар дозволяє ув’язненому залишитися у камері, він не робить відповідних записів у журналі, і Юрій отримує догани, які надалі не дозволять отримати дострокове звільнення чи перейти на поселення», — сказала дружина. За її словами, «влада жодним чином не збирається Луценка випускати, влада не збирається Луценка лікувати. Це суто політичне переслідування».