Безхатченки мимоволі

Безхатченки мимоволі

В одній із харківських багатоповерхівок по вулиці Петра Слинька вчора вранцi стався газовий вибух. Ударна хвиля була настільки сильною, що повилітали шибки навіть у сусідніх будинках. Четверо людей потрапили до лікарні, ще двоє легко поранених від госпіталізації відмовилися.

Тернопіль мову «не здає»

Тернопіль мову «не здає»

Прокуратура Тернопільської області опротестувала рішення Тернопільської обласної ради від 16 серпня, в якому сумнозвісний Закон «Про засади мовної політики» було визнано «таким, що не має жодних правових наслідків на території Тернопільської області». За таке рішення тоді проголосувало 66 iз 74 присутніх на сесії депутатів. Сесія рекомендувала органам місцевого самоврядування області керуватися цим принципом при здійсненні повноважень у сфері застосування мов. Відповідне звернення прийняла і міська рада Тернополя, закликавши міські, сільські, селищні, районні та обласні ради всіх регіонів України не вчиняти будь–яких дій на виконання згаданого закону.

«Приватні» УДОди

«Приватні» УДОди

Проведення у Києві 64–го газетного конгресу і 19–го форуму редакторів учора стало однієї з топ–новин світових засобів масової інформації. Утім не завдяки плідній роботі його учасників, а занадто старанній діяльності охорони Президента Віктора Януковича. Як уже писала «УМ», під час виступу глави держави люди міцної статури, яких українськi журналісти ідентифікували як президентську охорону, силою забрали плакат iз написом «Стоп цензурi» в головного редактора «Української правди» Олени Притули, а також грубо штовхнули заступника головреда видання Kyiv Post Катерину Горчинську.

Хиріві ями

Хиріві ями

Жителі міста Хирів Старосамбірського району перекрили міжнародну трасу до митного переходу Смільниця на знак протесту проти недоремонтованої дороги. За словами керівника прес–служби обласного управління Державтоінспекції Тараса Дзвоника, спершу зібралося близько 200 людей. Вони невпинно переходили дорогу через пiшохiдний перехiд, даючи дорогу лише громадському транспорту та каретам швидкої допомоги. «До кінця акції, а учасники розійшлися аж о 24.00, залишилось 100 осіб, — розповів пан Дзвоник. — Про проведення акції ніхто не попереджав. У першій половині дня утворилися затори — по тридцять автівок з обох сторін. Потім завдяки зусиллям двох екіпажів ДАІ ситуацію вдалося стабілізувати й автомобілі об’їжджали перекриту ділянку».

433 мільйони, зариті в Поштову

433 мільйони, зариті в Поштову

Реконструкція Поштової площі обійдеться столиці в 433 млн. гривень. Таку суму кошторису оприлюднив Микола Васильцов, директор КП «Дирекція шляхово–транспортних споруджень Києва», генерального замовника цього об’єкту, а також іще одного відомого столичного новобуду, навіть довгобуду, — Подільського мостового преходу, розташованого неподалік. І якщо Поштову обіцяно реконструювати до наступного Дня міста, тобто до травня–2013, то згаданий міст через Дніпро знов вибивається з планів — здадуть його не 2013 року, як раніше обіцяла столична влада, а у 2014–му. Таку новину повідомили агенції «Інтерфакс–Україна» у прес–службі Київміськдержадміністрації. Принаймні останню частину довгобуду — ділянку від Межигірської до бульвару Перова — за новими планами, мають відкрити у 2014 році.

Футбол на Ельбрусі

Футбол на Ельбрусі

Своє десяте, ювілейне, сходження на Ельбрус команда українських альпіністів, до складу якої ввійшли також екстремали з Росії та Ізраїлю, присвятила 200–річчю Бородинської битви. Між двома ювілеями існує прямий зв’язок. Саме генерал Георгій Емануель, який у ході Вітчизняної війни 1812 року командував київським драгунським полком, очолив першу експедицію на цю знамениту вершину. Сходження, проведене у 1829 році, було успішним, тому українці вирішили повторити «піонерський» маршрут, включивши до програми ще й товариський матч iз росіянами на честь недавнього чемпіонату Євро–2012. Але, на жаль, основні плани порушила негода.

Без паспорта не поговориш?

Без паспорта не поговориш?

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації розробила зміни до профільного закону «Про телекомунікації». Основна ідея полягає в тому, щоб ввести обов’язкові договірні стосунки при покупці абонентами SIM–карт у мобільних операторів. Умови укладання договорів визначить Кабмін. Таким чином чиновники збираються допомогти правоохоронцям збирати інформацію про користувачів. Як зазначають у самому Держспецзв’язку, нововведення «дасть можливість удосконалити порядок отримання правоохоронними органами від операторів, провайдерів телекомунікацій інформації про споживачів, що забезпечить більш ефективне виконання ними своїх повноважень, зокрема... функцій із захисту життя, здоров’я, прав і свобод громадян, ефективного розкриття злочинів».

Нi поїсти, нi купити

Нi поїсти, нi купити

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В аеропорту «Бориспіль» закрито магазини безмитної торгівлі «дьюті–фрі» та заклади громадського харчування, розташовані в режимних зонах аеропорту, повідомляє УНІАН. Рядові працівники не знають причини закриття популярних магазинів, де можна було купити косметику, алкоголь, солодощі та інші товари дешевше, ніж у мiстi. Офіційно озвучена причина закриття — «паперові проблеми», керівники кафе та магазинів начебто не встигли узгодити необхідну документацію з контролюючими органами. Через це Державна митна служба відкликала дозвіл на здійснення торговельної діяльності в режимних зонах аеропорту. Стало також відомо, що Фонд держмайна України буде заново оформлювати договори оренди на «прибуткові» місця в терміналах аеропорту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики