Мелодія вітрів

Мелодія вітрів

Широко розрекламованому благодійному фестивалю «Вудсток», який мав стартувати 28 серпня у Вінницькій області, відбутися так і не судилося. У перший же день дійство, заплановане на аеродромі міста Калинівка, довелося скасувати через погодні умови. Вже під час монтування сцени та підключення апаратури стало зрозуміло, що шквальний вітер завадить налаштувати звук. Як розповідали перші гості фестивалю, які мали змогу спостерігати за саундчеком, вітер збивав мікрофони, барабанна стійка падала на музиканта, світлові прожектори гойдалися, наче іграшки, а апаратуру організатори в буквальному сенсі прив’язували до сцени.

Міліція при надії?

Міліція при надії?

Екзотичний герб на рукавах захисників місцевого правопорядку вперше помітили журналісти на прес–конференції нового начальника Ужгородського міського управління МВС в Закарпатській області Олександра Гебеша. Замість зображення грізного ведмедя на нашивках формених сорочок закарпатських міліціонерів красувалася інша — до сьогодні в природі нікому не відома огрядна тваринка з черевцем. Тоді як, згідно з багаторічною традицією, з шевронів міліціонерів повинен був гордо дивитися символічний ведмідь–повстанець.

«Золотий» поліптих

«Золотий» поліптих

Учора з’явилася сенсаційна інформація, що управління культури та мистецтв Дніпропетровської міськради уклало угоду з Дніпропетровською обласною організацією Спілки художників на придбання поліптиху «Люди та події» вартістю 1,94 мільйона гривень. Досi, за даними журналу «Форбс–Україна», найдорожчою картиною українського художника вважали роботу «Степ» Анатолія Криволапа, продану на аукціоні в Нью–Йорку майже за 100 тисяч доларів США.

Говоріть українською або вимкніть ефір!

Говоріть українською або вимкніть ефір!

Активісти громадянських організацій «Відсіч», «Простір свободи», «Не будь байдужим» та ініціативи «Кіно–переклад» зібралися біля столичного Головпоштамту, щоб гуртом написати листи до керівництва телерадіокомпаній з проханням не знижувати відсоток україномовного контенту. У листах захисники державної мови цікавляться, чи планує мовник змінювати ліцензію з метою зміни мови трансляції, і якою саме мовою, окрім української, відбуватиметься мовлення.

Зруйнований «Базис»

Зруйнований «Базис»

Читачі харківського опозиційного щотижневика «Главноє» можуть і не дочекатися свіжого випуску газети, оскільки видання залишилося без готових до друку матеріалів. Як повідомив виконуючий обов’язки головного редактора Володимир Чистілін, під час обшуку фінансових структур, що належать опальному Арсену Авакову, правоохоронці винесли з приміщення 14 комп’ютерів. Серед вилученого майна був і сервер редакції, на якому зберігається архів попередніх i публікації для наступних номерів. Учора представники газети намагалися повернути своє майно, але на час написання матеріалу проведені переговори не увінчалися успіхом.

На злочинця — голіруч

На злочинця — голіруч

Інцидент стався на вулиці Зеленій. 25–річний молодик намагався пограбувати відділення «Ідея банку» у Львові. Затримати зловмисника допоміг військовослужбовець із служби зовнішньої розвідки Олександр К., який випадково опинився неподалік. «Я почув, як дівчина кричала біля входу: «Допоможіть, грабують!».

На курорт не доїхали

На курорт не доїхали

Пасажирський автобус iз нашими співвітчизниками з’їхав iз дороги і перекинувся в румунському повіті Бреїла. Як повідомили «УМ» у департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ, унаслiдок аварії травми різного ступеня важкості отримали шестеро українців. Усіх постраждалих одразу госпіталізували в місцеву лікарню.

Здорова «Морда»

Здорова «Морда»

У День Незалежності під час стрілянини на перехресті вулиць Князя Романа та Фредра у Львові вбили водія кримінального авторитета Вови «Морди». Невідомі стріляли з автомобіля марки «Деу Ланос» темно–зеленого кольору. «Морду» теж поранили, тож його у важкому стані забрали в лікарню.

Всі статті рубрики