Суб’єкт в об’єктиві

Суб’єкт в об’єктиві

Відомим Юрія Мечітова зробили Сергій Параджанов і фотографія. Будучи молодиком, для якого фотографія мала суто утилітарне значення, він потрапив у коло Параджанова, і великий композитор кадру дав йому багато цінних уроків: за 11 років дружби фотограф зробив пару тисяч знімків Параджанова, включаючи знаменитий «Стрибок», що став прототипом пам’ятника, чи фото з кліткою і птахом на голові режисера.

У 62 роки у цієї людини — натура неспокійного художника, перпетум мобіле, що перебуває у постійному русі. Здається, він не пропускає жодної важливої чи то мистецької, чи то суспільно–політичної події. З ним не можна пройтися центром Тбілісі, щоб хтось не зачепив Мечітова на пару слів. Його часто знайомлять з іноземними гостями, і відтак він стає одним із символів міста. Мечітов багато і цікаво говорить, легко переходячи з російської на англійську (коли одним зi співбесідників був американець), його експресивна критика внутрішньополітичних справ часто змінюється іронією, незлим жартом над собою та сусідами. Суто грузинський тип (хай пробачать мені мої стереотипні образи)! І як громадянин держави, що постійно переживає пертурбації, не може залишатися безпристрасним спостерігачем, тим паче що всі зміни віддзеркалювалися в об’єктиві його фотокамери.

НЬЮЗ–РУМ

НЬЮЗ–РУМ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Говорили-балакали та й... розійшлися

Говорили-балакали та й... розійшлися

У Львові вкотре обговорили можливість експонування «спадку Возницького» в римо­католицькому костелі, а про призначення нового директора Львівської галереї мистецтв і не заїкнулись. Хоча кандидатур не бракує. І всі вони — достойні. В резерві, залишеному самим Борисом Возницьким, значиться Ігор Хомин, чию кандидатуру підтримали працівники галереї та теперішній заступник директора Львівської галереї мистецтв Володимир Пшик. Проте робоча група зі збереження спадщини Возницького, яку створили після трагічної загибелі Героя України, висуває ще одного претендента на цю посаду, доньку академіка Ларису Разінкову­Возницьку.

На засідання музейної ради, створеної при Міністерстві культури України, журналістів запросили ще на 14.30, хоча за обговоренням питання наступного очільника галереї рада зібралася лише о п’ятій вечора. До того часу представники ради побували і в Олеському, і в Золочівському замках, і в Жовкві. На зустрічі спочатку чекали міністра культури, але він приїхати не зміг, брав участь у гуманітарній раді при Президентові України, на яку, як виявилося, запросили і Ларису Борисівну Возницьку. Замість міністра на зустрічі був директор Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Андрій Вінграновський.  

Суперздібності супер-Паркера

Суперздібності супер-Паркера

Хтось зауважить, що нам просто «пускають павутиння в очі», хто стверджуватиме, що це дуже хороше кіно, але точно можна сказати, «Нова людина­павук» — дійсно зовсім інша історія. Для всіх поціновувачів нещодавньої трилогії про пригоди цього супергероя, роль якого виконував Тобі Макгваєр, це буде можливо мінусом. Але для всіх інших перегляд фільму точно не стане втраченим часом.

Всі статті рубрики