НЬЮЗ–РУМ

06.07.2012

Лауреатом літературної премії імені Бориса Нечерди 2012 року, заснованої Лігою українських меценатів та редколегією журналу «Київ», став автор «України молодої» Павло Щириця. Ця відзнака присуджується щорічно до 11 липня, дня народження Бориса Нечерди, за пошук нової поетичної мови, самобутні художні відкриття та утвердження нових напрямів в українській поезії. Саме цим вимогам, на думку оргкомітету Премії, цілковито і повністю відповідає книга Павла Щириці «Місце сили».

«Павло Щириця — поет не ретроспективний, а цілком сучасний; недарма–бо він позиціонує себе «холодноярцем, наро­дженим у Києві»; а відтак ключовим у його книжці постає мотив не просто сили, а сучасного її виміру — я б сказав, сили як виразника культурного простору», — так відгукується про лауреата Іван Андрусяк. Поетом запитань «до себе, до всіх нас» назвав Павла Щирицю очільник видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький.

* * *

Нове відео до пісні на слова епатажного поета Дмитра Лазуткіна «Твоя Порядність» відзняв гурт KOZAK SYSTEM. У головних ролях — народний артист України Остап Ступка та співачка гурту QARPА, письменниця Ірена Карпа. Режисер кліпу — Тарас Дронь . Зйомки будуть проводити в селі Гатне в будинку друга музикантів гурту. Історія, яку незабаром буде представлено шанувальникам гурту, розповідає про стосунки чоловіка та жінки, яка демонструє дві протилежні сторони своєї сутності. Вона здається цнотливою та порядною, коли разом зі своїм хлопцем, і він любить її саме такою. Але коли коханого немає поряд — бачимо її зовсім іншою...