Суперздібності супер-Паркера

06.07.2012
Суперздібності супер-Паркера

«Людина-павук». Історія триває.

Хтось зауважить, що нам просто «пускають павутиння в очі», хто стверджуватиме, що це дуже хороше кіно, але точно можна сказати, «Нова людина­павук» — дійсно зовсім інша історія. Для всіх поціновувачів нещодавньої трилогії про пригоди цього супергероя, роль якого виконував Тобі Макгваєр, це буде можливо мінусом. Але для всіх інших перегляд фільму точно не стане втраченим часом.

Що нам пропонують автори стрічки? Окрім купи спецефектів, стандартного 3D формату та класичної зав’язки, глядач може спостерігати ненав’язливу історію про боротьбу ідеалів та почуттів. Не можна прогнозувати, що бодай один актор цього фільму отримає Оскар, але й очевидних ляпів тут не зафіксовано. Взагалі, якщо бути відвертим, то такі фільми ідеальні для перегляду з друзями. Вони не перевантажують мозок, при цьо­му пропагандуючи загальнолюдські цінності. Історія знову закручується навколо Пітера Паркера, звичайного хлопця з незвичайною долею і надлюдськими вміннями, які він отримує внаслідок випадку. Невідомим лишається його майбутнє, але ще більше таємниць­ приховує його минуле. Колись він і гадки не мав, що відповідатиме за безпеку мільйонів людей. Однак саме йому доведеться стати героєм, яким буде захоплюватися людство.

Режисер Марк Вебб, який до цього прославився романтичною комедією «500 днів літа», запросив на головні ролі зовсім не типових для цього акторів. Ендрю Ґарфілд до цього знявся у «Соціальній мережі» й мало хто міг подумати після того, що цей хлопець стане супергероєм; Емма Стоун зіграла в оскароносній «Прислузі», а Ріс Айфанс, що постав на екрані у ролі головного злодія, до цього був присутнім у хітах «Містер Ніхто», передостанньому «Гаррі Поттері» та в «Анонімі».

Наостанок хочеться побажати Пітеру Паркеру отримати ще декілька продовжень — такий герой може дивувати своїми талантами нескінченно. Тож гарного перегляду і пам’ятайте: якщо вас вкусить павук у реальному житті, не чекайте суперздібностей, а звертайтесь одразу до лікаря.