Якщо ти — емігрант і живеш у «мурашнику»...

Якщо ти — емігрант і живеш у «мурашнику»...

Сценографія «Золотого дракона», нової вистави театру «Колесо», дуже нагадує філію популярного ТБ–шоу «Пекельна кухня»: тертки, каструльки, пательні, черпаки, ємкості для круп та спецій... І люди в уніформі кухарів, які майстерно вправляються з усіма цими атрибутам, раз по раз виголошуючи назву чергової страви та інгредієнти, з яких вона приготована. Тільки шеф тут — не грізний Арам Мцанаканов, а миролюбний німецький драматург Роланд Шиммельпфенніг. Точніше, керівників процесу тут двоє, адже історія «Золотий дракон», яку режисер Ірина Кліщевська поставила за п’єсою Шиммельпфеннінга, за виразністю думки може навіть яскравіша за оригінал.

Замурували, демони!

Замурували, демони!

Дзвіниця Успенського собору Києво–Печерської лаври піддавалася реставрації тричі за останні 30 років, але, як не дивно, і досі ця пам’ятка дивує знахідками. Фігурка архангела Михаїла «зростом» 10 см, яку виявили днями, не є антикварною цінністю — її датовано 1990–ми роками, повідомляє прес–служба заповідника. Її виготовлено з металу і покрито міддю.

Музеї подорожчали

Музеї подорожчали

До Євро–2012 ціни на вхідні квитки підняли Музей національної архітектури і побуту «Пирігов», Києво–Печерський заповідник та Софія Київська. Про це повідомило громадське об’єднання «Столичні ініціативи». У Лаврі «УМ» підтвердили, що вартість вхідного квитка зросла, проте підкреслили, що це не пов’язано з футбольним чемпіонатом та напливом іноземних гостей. «Ціни підняли з 1 травня через об’єктивні причини, тож знижувати їх ми не будемо», — розповіли у прес–службі заповідника. Отже, відтепер вхід у Києво–Печерську лавру коштує 50 грн. iз дорослого та 25 — з дитини. За цю суму відвідувачі зможуть зайти в церкви та прогулятися старовинною лаврською бруківкою на дійсно красивих дніпровських схилах. Вхід до верхньої та нижньої печер, а також у музеї — за додаткову плату.

«Книги книг» на старті

«Книги книг» на старті

Подія, на яку протягом років очікувала просунута і втаємничена частина столичної богемної спільноти, нарешті відбулася. Йдеться про живу презентацію–перформанс 28 травня на Замковій горі, що на київському Подолі, щойно виданого двотомника «Книга книг». Автор цього роману — Олексій Олександров, незмінний лідер культової столичної world–music–формації Er.J.orchestra. Свій фантасмагоричний роман Олексій почав писати усередині 80–х. Інтерес до «Книги книг» тільки зростав, і люди, зрештою, зрозуміли, що роман — не що інше, як гімн його величності історичному Києву. «Це роман про глобус Києва», — примруживши око, любить повторювати Олексій.

Всі статті рубрики